For de rejsende som rejser med Finnair via Helsinki sker der store forandringer frem til efteråret. I non-Schengendelen af lufthavnen åbner en helt ny lounge med spa og sauna. Desuden lukkes den eksisterende Schengelounge og forventes at åbne på ny sidst på efteråret som en helt ny lounge med nye arealer og mere plads. Vi summerer her hvad som kommer:

Ny lounge til Schengenpassagerer – med fordoblet kapacitet

Den 1. juli lukker den nuværende Schengenlounge, beliggende mellem gate 23 og 26 i det der formelt kaldes terminal 2. Loungen får ikke kun nyt interiør og design men også en tiltrængt udvidelse med flere nye arealer. Det er loungen ved siden af, den som normalt kaldes “lounge 2”, der bliver indlemmet i det der bliver Finnairs nye Schengenlounge. Når de to lounger slås sammen vokser antallet af siddepladser fra 120 til hele 250, mere end en fordobling af kapaciteten. To andre spændende nyheder i loungen er et nyt legehjørne til børn samt brusefaciliteter for dem som taget et bad efter en lang rejse. Loungen er blevet designet af Vertti Kivi, den samme designer som har designet den nye lounge i Asienterminalen. Vi håber på snart at kunne vise billeder af det nye interiør. Præcis hvornår den nye lounge slår dørrene op for første gang er endnu ikke helt klart, men Finnair har forhåbninger om at det bliver i oktober. Der vil desværre ikke blive tilbudt en midlertidig lounge mens ombygningen står på.

Ny lounge til non-Schengenpassagerer  – nu med åbningsdato i august

Vi har tidligere skrevet om den nye lounge der åbner i non-Schengen delen af lufthavnen, ofte kaldet Asienterminalen. Tidligere var det tænkt at loungen skulle åbne 1. juli, nu ser det dog ud til at blive i løbet af august ifølge Finnairs kommunikationsafdeling. Den nye lounge er designet med fokus på klassisk nordisk design og finsk natur med dynamisk lys, farver og videoprojektioner der variere afhængig af årstid og tid på døgnet. Al mad i loungen serveres på Marimekkoporcelæn og alle drikkevarer i Iittala Ultima Thule-glas, samme serie som anvendes ombord i Finnairs business class. En længe ventet nyhed er saunaen der vender tilbage, noget der tidligere har været i Finnairs Via Spa der lukkede for nogle år siden. Loungen vil være tilgængelig for passagerer med Finnair Plus Guld eller Platinum-status eller tilsvarende niveau i Oneworld