Radisson Royal Hotel Moscow

Radisson Royal Hotel, Moskva – Radissons måske mest spektakulære hotel

General Info and Location

Radisson Royal hotellet er et vartegn i Moskva. Det 198 meter høje tårn åbnede i 1957 og er det andet højeste af de syv såkaldte ”Stalin-skrapere” i Moskva, alle med den tidstypiske arkitektur med store, høje og grandiøse facader der blev foretrukket under denne epoke i det daværende Sovjetunionen. Hotellet hed oprindeligt Hotel Ukraina og var et af de hoteller som oftes anvendtes til udenlandske besøgende. KGB holdt til i kælderen og efter sigende skulle der have været en og anden mikrofon placeret på de 34 etager.

I 2007 blev hotellet lukket for renovering og to år senere skrev Rezidor-gruppen kontrakt på drift af hotellet. Efter tre års renovering, genåbnede hotellet for gæster i 2010. Væk var KGB mikrofoner, og i stedet havde hotellet gennemgået en renovering på hvad der svarer til to mia. svenske kroner. Meget af den oprindelige arkitektur var blevet restaureret mens hotellet indvendigt nu havde fået moderne faciliteter.

Radisson Royal Hotel Moscow

Det gamle navn, Hotel Ukraina, står stadig tilbage over indgangspartiet.

Photo: Jacob Molin

Hotellet er sandsynligvis en af de mest spektakulære oplevelser indenfor Radisson kæden. Et imponerende udbud af faciliteter der nok slår det meste. Det er ikke meget der mangler på de 34 etager. Ni restauranter og barer, en omfattende spa-afdeling med ægte finsk sauna og 50-meter svømmebassin, et shoppingcenter med egen Rolls-Roycebutik, og til og med en stor, oplyst model af Kreml i lobbyen.

Meget gør indtryk og meget er faktisk rigtig godt lavet. Hotellet har en gennemgående luxuriøs indretning og arkitekten har lykkedes at holde det præcis på et niveau hvor det fungerer uden at det bliver smagsløst.

Geografiskt er hotellet beliggende i den vestlige del af det centrale Moskva, et stenkast fra Moskva-floden og ca. ti minutters gang fra Kievskaya-stationen, (hvorfa man kan tage toget til indenrigslufthavnen Vnukovo) en metro samt et stort shoppingcenter.

The Room

Jeg havde på forhånd booket et standardværelse men fik ved indchekning af vide, at jeg var blevet opgraderet og kunne checke ind ved Executive-receptionen på 12. etage. En smuk reception med tre store skrivborde med skønne, gammeldags stole hvor man kunne sidde under indcheckningen. Jeg blev desuden informeret om, at jeg havde mulighed for at benytte Executive-loungen på samme etage og at denne var åben døgnet rundt.

Mit Executive værelse lå på etagen lige neden under og var et smukt værelse med gamle, stilfulde møbler kombineret med moderne komformiteter som fladskærms tv og Nespresso-maskine. På bordet ved vinduet var det frugt, nødder og et velkomstbrev. Værelset var vel i standard størrelse, men meget rummeligt, og havde udsigt ud til hotellets atrium med en lille park.

Der var mange små imponerende detaljer, eksempelvis de farvede ‘rokoko frynser’ der bliver brugt til at hænge ude på sin dør for at indikere om man ikke vil forstyrres eller have gjort rent. En lille ting, jeg godt kunne forestille mig røg ned i tasken som en lille souvenir op til flere gange. Toilettet var ganske traditionelt indrettet med badekar og toilet, men var i øvrigt rigtig velforsynet med håndklæder og toilet artikler.

Radisson Royal Hotel Moscow

‘Rokoko frynser’ til at hænge på døren

Photo: Jacob Molin

Radisson Royal har i alt 505 værelser og 38 lejligheder. Lejlighederne ligger på de øverste etager og er først og fremmets beregnet til long-stays. Tidligere bestod hotellet af omkring 900 værelser, det er altså en stor del af bygningen der er bygget om til lejligheder og almen brug.

Eating and Drinking

Hotellet har ni forskellige restauranter og barer, der i blandt en iransk, russisk og en italiensk restaurant, en døgn åben bar i lobbyen og en romantisk restaurant (der blot kaldes ”Romantic Restaurant”) med smuk udsigt over Moskvafloden.

For aftenunderholdning skal man til toppen og etagerne 30 til 34. På de to øverste etager ligger Mercedesbaren (som drives i samarbejde med bil-producenten af samme navn) med en omfattende cocktail-menu, fantastisk udsigt over Moskva og en DJ der underholder i weekenderne. Søger man noget mere afslappet er der både en irsk pub, en karaokebar samt yderligere en restaurant på etagerne nedenunder. Mercedesbaren lokker ikke bare hotelgæster herti, også lokale moskvitter kommer her og reserverer gerne bord, eller sågar en hel afdeling, for at drikke cocktails med vennerne.

Radisson Royal Hotel Moscow

Mercedesbaren i hotellets tårn.

Photo: Jacob Molin

Other Facilities

Udover restauranter og barer har hotellet en stor shopping-arkade ved lobbyen, mest med tøj og smykker. Har man lyst til at handle lidt større ligger der også en Rolls-Roycebutik i hotellet, givetvis også med tilhørende udstilling af biler.

Radisson Royal Hotel Moscow

En del af den store lobby

Photo: Jacob Molin

I hotellets kælder ligger ”Royal Wellness Club”, en stor helseklub med spabehandlinger, jacuzzi, tyrkisk hammam, et veludstyret fitness rum, finsk sauna og ikke mindst olympisk pool, dvs. et helt 50 m. langt bassin. Ved siden af poolen er der hvilestole og direkte adgang til en helsebar. Besøget i helseklubben gav, som så meget andet på dette hotel, et positiv indtryk og er blandt et af de bedste jeg har besøgt.

Et andet must på hotellet er at besøge den store udstilling der ligger i lobbyen. En imponerende miniature model af Kreml med alle omkringliggende bygninger i området og som bliver lyst op af forskellige lyseffekter. Ved modellen er der høretelefoner så man kan lytte til beskrivelsen af den.

Radisson Royal Hotel Moscow

Miniature modellen af Kreml

Photo: Jacob Molin

Service and Status Benefits

Servicen var overordnet god med en hjælpsom concierge og venligt personale på Executive etagen. Jeg fik altid et høfligt svar og personalet hilste altid på de gæster de mødte på gangene. Den eneste undtagelse var ved hotellets hovedindgang og i den store lobby, hvor personalet virkede uinteresserede og man skulle virkelig gøre opmærksom på sig selv for at få hjælp.

Alt personale jeg var i kontakt med, talte fint engelsk men i nogen tilfælde hjalp det lidt på samtalen at sætte tempoet ned. På grund af de forholdsvise strenge regler for visum til Rusland, er vesterlændige stadig rimelig usædvanlige hvilket også påvirker personalets evne til at konversere på engelsk.

Som en følge af min opgradering til Executive-etagen havde jeg også adgang til loungen, der lå bagved receptionen. Loungen var også meget smukt i mørkt træ med gulddetaljer og spejlinteriør. Her arbejde hvad man kan kalde for en hovedtjener, iklædt et sølvfarvet costume, og flere servetricer i den type serveringsdragt som man nok ikke har anvendt i Sverige i flere årtier, med et hvidt forklæde med tilhørende hovedbeklædning. Personalets tøj alene, i kombination med indretningen, gjorde denne lounge til en af de mest bemærkelsesværdige hotellounges jeg har besøgt. Drikkevarer kunne bestilles gratis hele døgnet rundt, men eventuelt mad skulle der betales for. Jeg testede deres club sandwich som smagte helt OK. 

Radisson Royal Hotel Moscow

Executiveloungen

Photo: Jacob Molin

Om morgenen blev der serveret morgenmad i loungen fra en mindre selvbetjeningsbuffet med brød, yoghurt og kødpålæg. Jeg blev til at begynde med spurgt hvad jeg ønskede til morgenmad, hvortil jeg spurgte hvad der kunne vælges i mellem. Svaret var blot ‘Hvad ønsker du?’. Den varme morgenmad blev derfor helt efter mit ønske. Inklusiv tilberedningen, ingredienser samt hvordan jeg ville have maden serveret – hvad skulle ligge hvor og på hvilken tallerken.

Verdict

Det er ikke ofte jeg har booket et rigtig dyrt hotelværelse og faktisk følt at det var alle pengene værd, men Radisson Royal er en undtagelse. Dette var et af de mest luxuriøse og imponerende hoteller jeg har boet på og besøget var en oplevelse i sig selv. Det var fascinerende stadig at blive ved med at finde nye, heftige og usædvanlige detaljer og faciliteter rundt omkring på hotellet under hele besøget. Hotellet er så stort, at det nærmest kan beskrives som en lile by i sig selv.

Det kræves nok et lidt småtosset land som Rusland for at kunne drive sådan et hotel. Ingen i vesten skulle i dag kunne finde på at konstruere sådan en bygning og slet ikke 50 år senere renovere den for 2 mia. svenske kroner. Som besøgende og gæst er det bare om at nyde atmosfæren – den finder man nok ikke så mange andre steder i verden.

18
Most popular / latest

 1. Johan Hbg on

  Har bokat detta hotell 4-6 september för fotbollsresa i Moskva. Hade inte läst Jakobs rader innan bokning, men är en mer spänd på detta hotell nu. Jakob, hur var Mercedesbaren på kvällen, blev det som en nattklubb eller mer som en lounge? Jo jag vet att det bara finns ett sätt att ta reda på det själv :).

 2. mry on

  Det går först att boka 2-4-1 i februari 2015 som det ser ut nu, man kanske skulle boka massa helger då framåt och sen avboka alla utom de då man vill åka dit. Det är ju ändå gratis att boka av och lång tid på sig att bestämma sig då.

 3. rob74 on

  Kul att läsa om detta hotell!
  Om jag gör någon resa till Moskva i framtiden så måste det ju bara bli någon natt här.

 4. Jacob on
  jumbooze

  +1 för niksal's fråga,
  vilken Club Carlson status har du?

  Jag har ingen Club Carlson status och bodde helt incognito, så den exakta anledningen till uppgraderingen vet jag inte.

 5. jumbooze on

  +1 för niksal's fråga,
  vilken Club Carlson status har du?

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×