Le Royal Monceau

Le Royale Monceau – et parisisk palads fra jazzens guldalder

General Info and Location

Le Royale Monceau er et av Paris mest trendy paladshoteller. Philippe Starck totalrenoverede hotellet i 2008, og udtalte selvsikkert : «Jeg befinder mig på et fly hver dag, og sover på hotel hver nat, så jeg ved hvad jeg vil have. Jeg ved hvad DU vil have.»

Hotellet, beliggende i det prestigefyldte 8. arrondissement, skiller sig ud der det ligger i Avenue Hoche. Bare selve indgangspartiet, med rød løber, hele seks dørmænd, og oplyst af Moulin Rouge-røde lampetter, giver en forventning af luksus, drama og parisisk elegance. Royale Monceau åbnede sine døre første gang i 1928, og var allerede den gang et sofistikeret hotel. Et sted hvor kunstnere, musikere og datidens kendte havde sin gang. Folk som Ernest Hemingway, Ray Charles og Josephine Baker var blandt stamgæsterne. Philippe Starck havde hotellets fascinerende historie i tankerne da han påbegyndte renoveringen. Han ville ikke bare bygge et nyt hotel, han ville skabe “et hjem” med respekt for historien, med udsøgt kunst og et touch af tyvernes Paris.

Starck har hentet inspiration fra denne ikoniske periode, og interiøret harmonerer perfekt med arven fra Art Deco-perioden som huset ånder. Starcks gennemgående tema er genspejlinger og lys, og der bruges mange spejle, kristall og lyse, skinnende overflader. Interiøret holder generelt godt fast i sit kunstneriske image hele vejen igennem, men overrasker også fra tid til anden. Det føles forfriskende, og sammen med historien giver denne cocktail en helt særlig atmosfære.

Kunst og kunstinstallationer har fået en stor betydning i udformningen af hotellets nye design. Royale Monceau har sit eget kunstgalleri, i regi af kurator Herve Mikaeloff, og hvis en gæst måtte ønske rådgivning omkring valg af kunst til hjemmet, kan man få det.

Hotellets shop har et stort udvalg af kunstlitteratur, smykker og designobjekter, lavede af parisiske kunstnere. Shopen er blevet til en attraktion i sig selv, og et yndet mål for trendspottere. Et sted hvor man kan gå på skattejagt for at finde noget helt særligt. Vi kunne ikke stå for disse kaffekopper 🙂

Le Royal Monceau

 

LeRoyalMonceauRafflesParis-LibrairiedesArts3960x374-823

Hotellets populære shop. Her finder man fantastiske bøger og ting som overrasker.

Biografen er hotellets kulturelle juvel. Den er udstyret med det sidste af hvad teknologien kan tilbyde, og her kan filmen nydes i behagelige hvide læderstole. Før filmen starter serveres det snacks i gourmetklassen og champagne i regi af hotellets gastronomiske chef Piere Herme. Hvis du måtte ønske at udvikle dit eget musikalske talent, er der placeret en guitar af bedste kvaliet på hvert værelse, og naturligvis kan man også tilkalde sin egen guitarlærer.

Hotellets spaanlæg er på små 1500 m2, og har blandt andet en 23.meters infinity pool. Spaanlægget er medlem af The Spa My Blend by Clarins, og vandt Best Spa 2012 hos Virtuoso Best of the Best Awards.

Royale Monceau har hele to Michelinrestauranter. La Cuisine serverer klassiske franske retter med gavmild hånd af ferske krydderurter fra hotellets egen botaniske have. Det er også her på La Cuisine vi nyder en fantastisk frokost. Vi blev siddende i lang tid, det var simpelthen svært at rive sig løs fra den behagelige atmosfære og den udsøgte service vi oplevede. På den anden side af baren ligger den italienske restaurant Il Carpaccio, et yderst charmerende sted i regi af Roberto Rispoli. Begge restauranter giver gode, autentiske madoplevelser. Vores favorit må nok alligevel blive den italienske. Her blev vi mødt af stor personlig entusiasme og varme, ikke mindst fra chefskokken som personligt hilste på os for en lille snak.

Jardin_vue_Il_carpacciomedia-363

Frokost i hotellets rolige gårdhave. Noget man ikke oplever mange steder i Paris.

Baren, Le Bar Longe, er udformet som en lang allé, beliggende midt i hotellet. Baren er delt op i forskellige områder med en stor samling af kunst, og et lidt overraskende udvalg af lysekroner og lamper. Dette er sted hvor folk gerne stopper op for læse avis, snuppe en kop kaffe, snakker og måske nyder et glas. Om aftenen serveres tapas, og hvor datidens jazzmusikere mødtes for at hente inspiration mødes nu igen nattens folk til lidt mere moderne rytmer.

Værelserne er indrettede i den samma ånd som resten af hotellet. Her møder vi en blanding af elegance og kunstnerisk individualisme, en vellykket fusion af det moderne nu og Paris fra omkring 1920. Også i værelserne er der mange spejle, og en af dem forvandles som gennem et mirakel til et moderne widescreen-TV, bare ved tryk på en tast. Dæmpet belysning og rolige farvekombinationer giver værelserne en afslappet atmosfære, på trods af det skinnende og glamouragtige møblement.

Fantastisk bløde senge gør at man virkelig slapper af, og man fornemmer hvordan skuldrerne kommer lidt længere ned. Her har man virkelig lyst til at blive i lang tid. Selv de mindste værelser er væsentligt dyrere end et gennemsnitligt værelse på et 5-stjernet hotel. Til den anden side er så dit værelse proppet med al den luksus du kan forestille dig, og du får meget for pengene, også hvis du vælger et af de ikke helt så dyre værelser. Hvis der er luft i budgettet, er der faktisk ingen græns for hvor meget luksus du kan få. Da der jo er hele tre presidentsuiter og et stort udvalg af andre værelseskategorier at vælge mellem, er det mere et spørgsmål om hvor meget du vil spendere.

Badeværelserne er ekstravagante, überluksiøse. Også her møder vi hotellets tema fuldt ud: genspejlinger. Væggene er dækkede af marmor, spejle og loftet er oplyst, og i gennemsigtige materialer. Når man går ind på badeværelset kan man få scener fra Stanley Kubrics kultfilm “2001, A Space Odyssey” i hovedet, men uden at det føles koldt og upersonligt.

LeRoyalMonceauRafflesParis-PrestigeSuitelivingroom1-960x374-803

Flot indrettede værelser, moderne men alligevel hyggeligt.

 

Gallery_Presidental-Suite-Le-Royal-Monceau-Raffles-Paris-8-94

Her må gerne morgenritualet tage lidt længere tid end normalt.

Vi oplevede et yderst professionelt servicenivå på hotellet. Vores tasker blev pakket ud, og vores tøj varsomt hængt op på bøjler eller lagt fint på plads. Hvis noget skulle mangle, ville et enkelt opkald til roomservice resultere i en høflig let banken på døren få minutter efter. Der var venligt og servicemindet personale over hele hotellet, både i receptionen og på vores etage. Hotellets consiergeservice fungerede også upåklageligt, bland andet fik vi hjælp med at reservere et godt bord på en af byens bedste restauranter.

Verdict

Royale Monceau er blevet til et nyt mødested for en ny generation kunstnere, intellektuelle, gentleman travellers og fashionistas, lige netop som da hotellet åbnede i 1928. Et ophold her gør dig til et rigere menneske. Et lille stykke Art-Deco i Paris.

Plus: Det føles virkelig som om hotellet tager kunst og musik alvorligt. Meget gennemført stil, meget høj luksusfaktor. Hotellet er fyldt med spændende kunst og objekt med spændende detaljer. Højt servicenivå.

Minus: Måske lidt for meget high-tech på værelserne, og der er en del knapper man skal have styr på for at kontrollere lyd, lys, tv og så videre.

Hotellet er en destination i sig selv, og du behøver næsten ikke forlade stedet for at fornemme byens puls. Dette er virkelig et af vores favorithoteller i Paris. Men som man plejer at sige: smager det, så koster det. Dog synes vi man får meget luksus for pengene, og du får i hvert fald en hoteloplevelse udenfor det normale. Vi vender gerne tilbage hertil. Anbefales varmt!

Klik her for at få den bedste pris på et ophold på Le Royal Monceau.
BusinessClass.dk’s neutrale hotelsøgning sammenligner priser på hoteller over hele kloden.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×