Belmond La Residencia

Hvorfor er der så mange, som vender tilbage til La Residencia gang på gang?

General Info and Location

Forfatteren Robert Graves var nok den, som mest gjorde sit til for at landsbyen Deia blev et samlingssted for boheme-kunstnere i tresserne. Men det var grundlæggeren af luftfartselskabet Virgin, Sir Richard Branson, som i firserne brugte en formue på at totalrenovere en ramponeret gammel gård hvor man i de sidste mange hundrede år har fremstillet olivenolie (ja faktisk har stedet en dokumenteret historie helt tilbage til 1300-tallet) -til et moderne luksusresort.

La Residencia er lukket fra november og frem til slutningen af marts, og jeg kiggede forbi straks efter sæsonsåbningen. Det tager lidt mere end en halv time at køre fra Palma til La Residencia, og vejen bliver mere og mere stejl, og svingene vildere og vildere jo længere man kører op i retning mod Tramuntana-bjergene. Efter et stykke tid kan man se landsbyen Deia, hvor der bor ca. 600 mennesker, og snart ser man også selve hotellet La Residencia, hvor vi skal opholde os i de næste par dage.

Vi kører ind foran det store hus, som mest ligner en hacienda, og forbi et skilt hvor der står Orient Express. Ejeren af hotellet er nok mest kendt for at også eje det luksustog, som trafikerer strækningen fra London til Venedig, og for kæden af luksushoteller som frem til nu også har haft det samme navn. Kæden har nu skiftet navn til Belmond.

I receptionen bliver jeg hilst velkommen af Jordi, som er Deputy Manager på hotellet. Han bruger lidt tid på at fortælle om hotellets fascinerende historie, og det er en historie han kender ganske godt, da han har arbejdet på hotellet helt siden Branson ejede det.

Jeg går op ad trapperne i det gamle hus, og kan til sidst puste ud i min juniorsuite efter den lange rejse. Dette er en vigtig værelseskategori her i huset, faktisk er 25 ud af 67 værelser netop juniorsuites.

Min suite har stue og separat soveværelse, og her er en varm, behagelig atmosfære. Vinduerne, med sine mørke skodder, og gulvene af terracotta, understreger den rustikke stil, som præger hele stedet.

The Room

Min juniorsuite havde en stor terrasse med en smule udsigt over havet. Udsigten må være endnu bedre om sommeren, tænker jeg, og tænk hvordan det må være at spise sin morgenmad her. Det kan man nemlig vælge at gøre.

Suitens to fjernsyn med tilhørende DVD-afspillere fik lov til at stå uden at blive brugte. La Residencia er et sted som indbyder til kvalitetstid uden elektronik. Og lige netop ordet kvalitetstid beskriver hotellet fint: alt det du oplever, ser, lugter og smager på gør at skuldrerne kommer lidt længere ned end normalt.

Eating and Drinking

Efterhånden er jeg begyndt at blive sulten. Middagen spises på hotellets restaurant El Olivo, som er blevet anerkendt med et “Award of Excellence” fra WineSpectator. Efter en god treretters middag, beslutter jeg mig for at opsøge det lokale natteliv, baren i Deia by som hedder Café Sa Fonda. Baren ligger et stenkast fra hotellet, og allerede ude i gaden vibrerer luften af den smittende musik. I højsæsonen kan man være heldig at møde både Eric Clapton og Bruce Springsteen, som har kigget forbi for at give intimkoncerter overfor et – kunne man forestille sig! overrasket publikum. Denne aften spiller et lokalt band fra Alcudia. God stemning!

Dagen efter skal der spises morgenmad, som nydes i en hyggelig morgenmadsrestaurant med store vinduer. Foruden en meget flot buffet, er der mulighed for at bestille lune retter fra á la-carte menukortet. Jeg vælger en omelette og en god kop mynte-the.

Over frokost løber jeg ind i nogle børn, men godt opdragede børn, viser det sig. La Residencia var tidligare børnefrit område, men hotellet er nu mere børnevenligt, og der er aktiviteter og et miljø, som nok passer børn og og lidt yngre gæster bedre end tidligere. Både børn og voksne kan f.eks deltage i aktiviteter som kurser, hvor man lærer at tegne og male, man kan blive klogere på skulptering, man kan som allerede nævnt ride på et æsel, man kan få massage og man kan få undervisning i kunsten at lave god mad. Men et hotel for småbørn, nej det er det ikke.

Efter frokost tager vi afsted på en hurtig spadseretur, en halv time i retning mod havet og den charmerende lille bugt Cala Deia, som med sit dejlige azurblå vand virkelig giver lyst til at svømme eller snorkle. Her ligger også en lille restaurant, som lige som hotellet er åbent kun i højsæsonen.

Cala Deia er dog ikke det perfekte sted til at ligge og slikke sol, og desværre er det lidt langt til en god strand fra hotellet. For at opleve lidt mere af Mallorcas smukke nordlige kystlinie, tager jeg også med på en bådtur, arrangeret af hotellet. Turen tager 2,5 timer med motorbåd, og anbefales varmt.

Tilbage på hotellet spekulerer jeg over om jeg skal leje en klassisk Vespa eller en cykel, om jeg skal spille tennis, blive bedre til at svinge gryderne, lære Tai Chi…eller bare slappe af. Jeg vælger det sidste og opsøger hotellets spaafdeling. Min massør Nicola giver mig 50 minutters dejlig massage, og imens fortæller hun om sin baggrund da hun arbejdede i luften hos Virgin Atlantic. Som rejsende på Business Class kunne man der få 20 minutters massage, på vej mod en ny af klodens metropoler.

Other Facilities

Hotellet har flere forskellige aktiviteter og udflugter at tilbyde. Jeg vælger en tur sammen med andre gæster og et par æsler, blandt andet “mit” æsel Pancho, som rutineret viser os vejen gennem landskabet i retning mod en af de nærliggende bjergstoppe. Efter en lille halv time kommer vi forbi bondemanden Lorenzo, som på spisebordet har dækket op med skinke, oste og andre spiselige lækkerbiskener, alt sammen produceret i området. Olivenolien kommer fra de gamle træer, vi kan se stå lidt længere væk. En anden gæst siger spontant “dette må være de bedste tomater, jeg nogensinde har smagt” og jeg kan ikke være mere enig.

Hos Lorenzo er der en helt særlig stemning og atmosfære, og for et par timer er dagligdagens stress og småproblemer som blæst meget langt væk. En næsten magisk oplevelse.

Efter turen sammen med Pancho kigger jeg forbi tennisbanerne, som i øvrigt har en af verdens bedste beliggenheder, så hvis du spiller tennis må dette være en ekstra grund til at besøge stedet. Du kan også få din egen personlige træner, hvis teknikken på banen skal finslibes.

Verdict

Er Mallorcas La Residencia et hotel man skal have besøgt før man dør? Ja, hvis du sætter pris på fred og ro, rustik stil, kulturhistorie og smukke omgivelser. Hvis dette er vigtigt for dig, ja så kommer du nok igen. Mange af de andre gæster jeg møder er folk som har valgt at opleve stedet igen. Jeg spurgte nogle af dem jeg mødte hvorfor, og det jeg fik at vide var variationer over det samme tema: her oplever du noget så unikt som en genuin interesse i at give en god oplevelse og god service!

De som arbejder på hotellet kommer fra egnen, og man kan tydeligt fornemme, at der findes en stolthed over stedet, historien og den stemning eller skal vi sige attityde som hersker. De smil fra personalet du får på hotellet føles ægte og ærlige, og der er en lidt anden følelse end på andre luksushoteller jeg har boet på. En anden ting som flere gæster nævnte, var at La Residencia er et sted hvor man virkelig slapper af, og hvor man sover fantastisk godt.

Plus for…

Fred og ro, afslappet atmosfære, fantastiske omgivelser. Lækre, opvarmede swimmingpools både ude og inde. Familievenligt og god mad. Personlig, hyggelig og afslappet service, som gør at man føler sig hjemme. Fantastiske tennisfaciliteter. Lækker spaafdeling. Godt udvalg af aktiviteter og udflugter arrangerede af hotellet.

Minus for…

Det føltes lidt som om hotellet ikke helt havde gearet op endnu, og sæsonen var jo også lige begyndt. Fra tid til anden var man nødt til at vente lidt for længe på sin kaffe, og den avis man spurgte efter forsvandt undervejs i serveringsprocessen. Nogle vil måske savne en strand i nærheden. Dette er heller ikke stedet for familier med småbørn, og selve byen Deia er trods alt meget lille.

BusinessClass kan varmt anbefale et besøg på denne fredfyldte, rustikke og luksoriøse perle på Mallorca!

Vil du se priser eller bestille et ophold på La Residencia? Se mere i BusinesClass’ hotelsøgning.

No comments yet, be the first!

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×