Singapore Airlines fik denne uge sin første Airbus A350-900 leveret fra Airbus Delivery Centre i Toulouse. Flyet er det første af 67 fly af typen A350, som Singapore Airlines har bestilt fra Airbus.

Præsentationen af ​​det første fly blev fejret ved en ceremoni i Toulouse i dag, hvor både Singapore Airlines’ CEO, Mr. Goh Choon Phong, Airbus’ Executive Vice President Head of Programmes, Mr. Didier Evrard, og Rolls Roys’ President – Civil Aerospace, Mr. Eric Schulz, var til stede.

– Flyet er en vigtig nøglefaktor for yderligere vækst og udvikling af virksomheden. Købet af A350-900 er et eksempel på Singapore Airlines’ mangeårige engagement i at drive en ung og moderne flåde,” sagde Mr. Goh ved leveringsceremonien.

“A350-flyet vil være en game-changer for os, da det giver mulighed for flere non-stop langdistanceflyvninger, som vil hjælpe os med at øge vores rutenetværk, konkurrenceevne og videreudvikle Singapore som hub.”

Mr. Goh tilføjede: “Ud over den nyeste teknologi, som følger med det nye fly, vil vores kunder nyde vores nyeste generation af in-flight kabineprodukter på A350-900. Det omfatter vores prisbelønnede Business Class, Premium Economy Class og Economy Class, samt vores avancerede in-flight entertainment system, Krisworld”, sagde Singapore Airlines’ CEO Mr. Goh Choon Phong.

Fra 2018 vil den ekstra langtrækkende variant af A350, kaldet A350-900ULR, blive tilføjet Singapore Airlines’ flåde. Flyene vil blive benyttet på relanceringen af verdens længste non-stop flyvning mellem Singapore og New York og Los Angeles og en tredje destination i USA.

Det nye A350-900 Singapore Airlines fly vil bestå af 253 sæder fordelt på tre klasser, 42 på Business Class, 24 på Premium Economy Class og 187 på økonomiklasse.

Flyet bliver til at starte med indsat på ruter i Asien, primært til uddannelse af kabinepersonale, og herefter indsættes det på Amsterdam fra den 9. maj.