Singapore Airlines og Air New Zealand har indgået et omfattende samarbejde, som successfuldt bliver implementeret i 2014, forudsat at flyselskaberne får alle godkendelserne på plads. Det udvidet samarbejde indebære flere interessante muligheder for rejsende fra Europa til New Zealand.

I løbet af året starter Air New Zealand en linje mellem Singapore og Auckland, en linje som tidligere har eksisteret, men blev lagt ned i 2007. Samtidigt opgraderer Singapore Airlines sine eksisterende linjer mellem Singapore og Auckland til en Airbus A380 i højsæsonen. I øvrigt kommer begge flyselskaber til at flyve linjen med en Boeing 777 fly.

Air New Zealand har tidligere selv fløjet mellem Europa og Auckland via Hong Kong, men strækningen mellem London og Hong Kong blev lagt ned sidste år, på grund af manglende rentabilitet. Derfor er det meget vigtigt for Air New Zealand, at finde en god samarbejdspartner, for at kunne transportere passagerne videre mellem Asien og Europa. Det er fortsat muligt at flyve direkte med Air New Zealand mellem London og Auckland via USA, men det kræver omfattende transferformaliteter i Los Angeles, et krav fra de amerikanske myndigheder, noget som passagererne oplever som kompliceret.