Singapore Airlines hæver med ny ’first-of-its-kind’ app rejseoplevelsen til et nyt, unikt niveau, der giver kunderne større kontrol over deres in-flight underholdning (IFE) – også før ombordstigningen.

Virksomheds-app’en, der er udviklet til Singapore Airlines af MTT i samarbejde med Panasonic Avionics, giver gæsterne mulighed for at gennemgå det IFE video- og lyd- indhold, som tilbydes, skabe favoritlister inden flyvningen og styre ryglænets IFE system – alt ved hjælp af deres egne elektroniske enheder. App’en er  tilgængelig på både iOS og Android i andet kvartal af 2016.

For at gøre brug af app’en skal den installeres før afgang. Når gæsten er ombord, kan han tilslutte sin egen mobile enhed til IFE systemet ved hjælp af flyets in-flight WiFi-netværk. Når der tilsluttes til KrisWorld, det prisbelønnede IFE-system, vil man således have adgang til film, tv-programmer/shows og musik på sin sædeskærm direkte fra ens favoritliste og fra hele medielisten.

Når app’en linkes til IFE systemet er det også muligt at bruge ens egen personlige enhed som fjernbetjening til at ’pause’, afspille eller surfe gennem medieindhold. SIA er det første flyselskab i verden, som aktiverer dette på et Panasonic in-flight underholdningssystem.

Funktionerne i app’en vil i første omgang være tilgængelige på selskabets nye flåde af Airbus A350-900 fly, og der er planer om ligeledes at rulle det ud til selskabets Boeing 777-300ER fly og også andre fly i fremtiden.

“Med udbredelsen af personlige mobile enheder og lanceringen af vores nye Airbus A350 flåde, vil den seneste nyskabelse bidrage til at øge in-flight underholdningen  for vores gæster,” siger Singapore Airlines’ Senior Vice President Product and Services, hr Tan Pee Teck.

“Det giver mere information og større kontrol både på landjorden og under flyvningen, og vi er glade for at være det første flyselskab i verden til at tilbyde det.”

Singapore Airlines’ KrisWorld IFE-system tilbyder op til 295 film, over 470 tv-programmer/tv-shows og mere end 450 CD albums hver måned.