Singapore Airlines blev vinderen, når den engelske blad Business Traveller skulle udpege luftfartsindustriens bedste vinkælder i konkurrencen “Cellars in the sky”. Juryen smagte på 250 vine fra 35 forskellige flyselskaber.

Singapore Airlines har også arbejdet aktivt for at nå denne topplacering: man har et ekspertpanel som hvert år smager sig igennem omtrent 1.000 flasker. En vigtig del af den samlede bedømmelse, er hvordan vinens snag, duft og udseende påvirkes af forholdene i kabinen – eller rettere sagt hvordan vores smagsløg påvirkes.

“Jo længere du flyver, desto vigtigere er din oplevelse om bord – og ikke mindst hvordan du oplever mad og drikke. Mange af vores gæster ved meget om vin og har en stor interesse for området, og vi at mange af dem vælger at flyve med os, da vi har mange og gode vine med op i luften” siger Henrik Hanevold som er salgschef for Singapore Airlines i Norge.

Hvert år serverer man i omegnen af to millioner flasker vin, og ca. 10% af dem er champagne. Hvis du flyver First Class eller endda i Suites kan du desuden nyde både Dom Pérignon og Krug Grande Cuvee om bord – det er Singapore Airlines alene om at kunne tilbyde.