Tre af landets bedste restauranter og kokke har kæmpet om at blive leverandører til Singapore Airlines. Vandt gjorde Mikkel Maarbjerg, som er en del af kokkeduoen Kirk + Maabjerg. Konkurrencen blev afholdt hos Gate Gourmet Nordic med hovedkontor ved Kastrup Lufthavn.

Det handler om menuer både for økonomiklasse og for business class på ruten mellem København og Singapore, en særdeles populær rute for danske og skandinaviske rejsende.

Mikkel Maarbjerg har vundet flere udmærkelser, han fik blandt andet en top-10 placering ved Bocuse d’Or 1999, og han har været køkkenchef på den to-stjernede Michelinrestaurant Kommandanten – det var før han åbnede restauranten Ensamble, hvor der også blev til to stjerner. Foruden Maabjerg deltog også restaurant Kiin Kiin og restaurant Slotskøkkenet som holder til huse på Dragsholm Slot.

Casper Vedel Jensen var Gate Gourmets repræsentant ved konkurrencen, og han fortæller “Der er en lang række praktiske omstændigheder man skal tage højde for når man laver mad, der skal serveres i en kabine. Vores smagsløg fungerer som bekendt en del dårligere i dette miljø, maden skal kunne tilberedes en del timer før afgang, den skal kunne varmes op om bord – og så er der strenge hygiejniske krav at tage hensyn til”.

Tim Lee er General Manager hos Singapore Airlines for Skandinavien og Finland, og han tilføjer: “Singapore Airlines har allerede et højt niveau hvad gælder maden om bord, men målet for denne konkurrence var at se, om vi kunne udvikle menuerne yderligere. Med Mikkel som vinder, synes vi at vi sigter efter stjernerne og tilbyder vores gæster nordisk gourmetmad på en ny måde. Processen har været spændende og ret sjov, og vi glæder os til at få vores rejsendes reaktioner”.

Konkurrencen startade allerede i september med en workshop hos Gate Gourmet, hvor kokkerne efterfølgende kom med forslag til menuer, der blev vurderede af et dommerpanel med deltagare fra Singapore Airlines, Gate Gourmet og folk fra det gastronomiske miljø. Processen afsluttedes med selve konkurrencen, hvor de tre kokke fremviste sine kreationer – og hvor Mikkel Maarbjerg til sidst stod som vinder.

Vinderen får præmien af Tim Lee + konkurrenter

De nye retter vil bliver serveret på ruten København – Singapore fra næste år, og Mikkel Maarbjerg vil selv flyve med de første par gange for at kunne få feedback og reaktioner direkte fra sine flyvende middagsgæster.

Her er den kommende menu:

Menu:

Forret – Business class: (billede)

Bagt helleflynder med saltet agurk, brøndkarse, rugbrødsflager, dild-mayonnaise og en muslingecreme

Hovedret – Business class:

Poussin (en lille, ung kylling) én crepinette med morkler, gastrik, cremet kantarelsauce, aspargeskartofler i brunet smør, ristet majs med syltede perleløg og grillede små løg

Hovedret – Economy class:

Braiseret nakkekam med bagt selleri i sennepsauce, kartoffelpuré med rå grønkålssalat med mandler, æble og tørret tranebær.