Det er Tibet’s administrative hovedstad Lhasa, beliggende på et plato i hjertet af Himalaya, 3.650 meter over havet’s overflade, der blev plads for hotelkæden Shangri-La’s nyeste hotel, som åbner den 17 april i år. Omringede af Himalaya’s bjergtoppe, glacierer og ørkenligende landskab, bliver det uden tvivl Shangri-La’s mest spektakulære hotel.

Shangri-La hotel Lhasa kommer til at ligge midt i Lhasa centrum, med gåafstand til Potala Palace og Norbulingka Palace, begge er del af Unesco’s verdensarv. Hotellet er et godt udgangspunkt for rejsende, som vil udforske de smukke omgivelser og de mange buddhistiske templer, der findes i området.

Hotellet’s design er inspireret af tibetansk arkitektur med en stor port til hotellet og et harmonisk interiør, med Lodgers Lounge, som bliver hotellets hjerte, hvor man bl.a. finder en 6,5 meter høj lysekrone, med form som en tempelklokke.

Hotellet har 289 værelser samt 10 lejligheder for længere ophold. Værelserne er store, fra 42 kvadretmeter og op efter, flere af dem har udsigt mod den berømte Potala Palace. Samtlige værelser har gratis trådløst internet. Præcis som de øvrige hoteller i kæden, findes der også en Horizon Club på hotellet, som er Shangri-La’s executive club-koncept.

For de sultende, findes der Shambala, en tapas bar og lounge med autentisk tibetansk mad. Blandt signaturretterne finder man stegt lam marinerede i tibetansk yoghurt med bacon svøbt i tibetansk ost. De andre alternativer inkluderer restauranten Altitutde, som serverer international mad hele dagen (med mulighed for at spise udendørs), samt Shang Palace, som tilbyder kantonesiske og Sichuanske specialiteter.

Har man problemer med at afklimatisere sig til de høje luftlag efter ankomst til Tibet,  findes der på hotellet, Lhasa’s første, ilt-lounge. Dessuden findes der et veludstyret fitnesscenter, og en indendørspool.

Hotellet ligger 40 minutter fra Lhasa’s lufthavn og 10 minutter fra togstationen, som for øvrigt er verdens højest beliggende.