Tirsdag morgen afslørede to af Skandinaviens største hotelkæder at de bliver til en. Det er hotelkæden Scandic, der har indgået en aftale om at købe Rica Hotels, hvilket gør Scandic til Nordens største hotelkæde.

Scandic har idag 151 hoteller, de fleste i Sverige, mens Rica Hotels tilføjer 72 hoteller til Scandickoncernen, hvoraf 65 hoteller er i Norge. Det betyder at kæden får 223 hoteller totalt i Norden, med en stor ekspansion på det norske marked, hvor man nu bliver et stærkere alternativ til konkurrenten Nordic Choice. Efter sammenlægningen kommer Scandic til at have 13.000 ansatte og tag imod op mod 25.000 gæster pr. dag.

Samtlige Rica hoteller kommer til at konvertere til Scandics koncept og varemærke, dog bliver ingenting integritet for købet er godkendt af landenes konkurrencemyndigheder.

– Det her er fremadrettet strategi. Nu bliver vi landsdækkende i Norge og får flere hoteller i Sverige, hvilket forstærker vores ledende position. Vi ser frem imod fortsat at udvikle Scandic og tilbyde vores gæster en endnu bedre oplevelse i fremtiden, siger Martin Creydt landschef for Scandic i Sverige.