SAS og Abu Dhabi-baserede Etihad Airways indleder samarbejde. Det nye samarbejde indebærer at man som rejsende fremover vil kunne rejse på en gennemgående billet hele vejen mellem Skandinavien og Mellemøsten. Også SAS EuroBonus og Etihad Guest omfattes så man tjener point på de strækninger hvor der samarbejdes.

Rent praktisk indebærer det at et antal ruter som flyves af Etihad også får et SAS-flynummer med SK-præfiks. Det drejer om ruterne fra Abu Dhabi til Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow.

I den anden retning får SAS flyvninger fra Düsseldorf, Frankfurt, Rom, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow til København, Oslo og Stockholm få et Etihad-flynummer med EY-præfiks. Codesharesamarbejdet vil også omfatte SAS ruter fra København til Billund og Ålesund, fra Oslo til Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Stavanger, samt fra Stockholm til Umeå, Sundsvall og Østersund som alle får Etihads EY-præfiks.

Det bliver muligt at købe billetter der omfattes af det nye samarbejde allerede 8. december 2015 med første rejsedag 19. januar 2015.

– Vi er meget tilfredse med at kunne indlede det her codesharesamarbejde med Etihad Airways og ser frem til at øge trafikken mellem Skandinavien og Mellemøsten. Både tursimen og handlen mellem vores regioner er vokset de seneste år og vi er glade over at kunne tilbyde både SAS og Etihad Airways tjenester til vores rejsende. Vi vil kunne tilbyde et produkt med høj kvalitet med Etihad Airways til og fra Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater fra syv af SAS hovedlufthavne, siger Eivind Roald, Vice President og Chief Commercial Officer i SAS.

– Partnerskab som dette med SAS er centrale for Etihad Airways strategi og vi ser frem til at sætte SK-koden på vores fly til og fra Abu Dhabi og byder disse passagere velkommen ombord på vores fly, siger Kevin Knight, Chief Strategy Officer i Etihad.