I dag den 26. april åbner den nye satellitbygning til Münchens lufthavn Franz Josef Strauss. BusinessClass var inviteret til et arrangement i fredags i sidste uge sammen med 1.900 andre gæster fra hele verden.

P1050639

For at understrege sloganet ”living the connection” og den højtidlige stemning spillede Lufthansas eget symfoniorkester Robert Schumanns femte symfoni. Orkestret var delt op i mindre enheder, som spillede symfonien sammen men fra forskellige steder i den nye terminal.

IMG_2004

Lufthansas topchef Carsten Spohr var en af de mange der holdt tale ved ceremonien. Det specielle for ham er at den nye terminal er enden på et langt forløb mellem lufthavnen og Lufthansa, både hvad gælder terminalens indretning og funktionalitet men også økonomisk: det hele har kostet ca. 900 millioner euro.

IMG_2006

Den nye terminal har forbindelse til terminal 2 ved hjælp af en automatisk togforbindelse. Når man kigger med skandinaviske øjne er den nye terminal med sine 27 gater god, da det næste eliminerer behovet for fjernparkering. Hvis man også tæller “busgater” med er der hele 52 gater ved den nye terminal. Selv om mange skandinaver foretrækker München over for f.eks Frankfurt, er det altid lidt bøvlet og koster tid hvis man skal transporteres med bus til eller fra flyet.

_ATF8351

Den nye terminal skal kunne håndtere 11 millioner rejsende årligt – det er omtrent lige så meget som f.eks hele lufthavnen i Köln. Dagens terminal 2 i München håndterer i dag 25 millioner rejsende.

Den nye terminal er bygget i den samme stil som resten af lufthavnen og hvis man skal sætte nogle få overskrifter kunne de være “rummeligt”, “moderne” og “med god overblik”. Repræsentanter fra lufthavnen fortalte, at man siden åbningen af terminal 1 tilbage i 1992 og terminal 2 i 2003 altid har haft fokus på at lufthavnen skal føles afslappet og rolig. Og det synes vi også den føles som, de gange vi har været forbi. Der er sjældent lange køer, ikke mange udkald over højttalersystemet og udvalget af butikker og spisesteder er fint. Lufthavnen i München føles ikke så stor som den faktisk er!

IMG_1965

Den overbyggede “markedsplads” udenfor lufthavnen er et godt eksempel på netop dette. Området er primært brugt af folk som ikke skal ud at rejse, og faktisk kommer halvdelen af lufthavnens indtjening fra aktiviteter som ikke har direkte med flyrejser at gøre.

10044_V-0216-0000b

Den nye terminal er 125.800 m2 stor, har 20 sikkerhedskontroller og 44 paskontroller – og 22 transferskranke. Lufthansas topchef Carsten Spohr fortalte i sin tale, at man fra både lufthavnens og Lufthansas side synes det er vigtigt, at lufthavnen opfattes som en 5-stjernet lufthavn fra de rejsendes side, og en lufthavn som man bevidst vælger at rejse fra eller via. Carsten Spohr fortalte videre “Den stress man ofte fornemmer i lufthavne af denne størrelse har vi slet ikke her, og vi er meget stolte over at sammen med lufthavnen have kunnet skabe denne atmosfære”.

IMG_2029

Terminal 3 kan kun nås via det automariske tog eller fra en netop landet flymaskine. Når man skal rejse fra terminal 3 checker man ind i terminal 2, og tager toget til terminal 3.

_ATF1990

3 store taxfree-butikker er der, sammen med 7 restauranter og en masse andre butikker.

IMG_1999

Terminalen føles lys og indbydende, og der er gode muligheder for at sætte sig ned og slappe af, selv om man ikke har adgang til en af terminalens lounger.

IMG_2027

Der er hele fem nye Lufthansa-lounger i terminalen, sammenlagt er de på 4.600 m2. Det er næste dobbelt så mange kvadratmeter som dagens Lufthansa-loungtilbud i terminal 2, selv om man der har syv individuelle lounger.

De nye lounger er superflotte og meget lyse, grundet vinduer fra gulv til loft. Gennem vinduerne har man et flot udsyn over lufthavnens østlige dele.

IMG_2035

De fem nye lounger er delt op i en First Class lounge, to er Senator-lounger og to er Business Class-lounger.

IMG_2040

IMG_2061

De er alle designet i den allernyeste Lufthansa-stil og holder sig generelt i rolige jordfarver, afslappet og elegant.

IMG_2054

IMG_2041

IMG_2058

Det umiddelbare indtryk er meget godt. First Class-loungen er på ca. 1.000 m2 og her er plads for ca. 80 gæster. Loungen har et stort spiseområde hvor man kan vælge det man vil spise fra et a la carte-menukort, eller så snupper man noget fra de store buffet. Der er også en bar, en cigarlounge og forskellige områder for arbejde og hvile. Et ekstra plus ved denne lounge må være den 100 m2 store tagterrasse – som vi desværre ikke nåede at kigge op på denne gang.

IMG_2069

IMG_2068

IMG_2067

Senator-loungene har hver i sig plads for 150 gæster. og de er på 900 m2. Der er en Skybar med bartendere til stede, fem badeværelser hvis man vil gå i bad og forskellige områder for hvile, arbejde og naturligvis spise og drikke.

I Business-loungene er der plads til 130 gæster på 700 m2. Også her kan man besøge Skybaren, og der er områder for arbejde og mulighed for at gå i bad.

IMG_2062

IMG_2071

IMG_2076