Qatar Executive, som er privatjet-divisionen hos Qatar Airways, har for nylig fået leveret sin anden Gulfstream G650ER-maskine. Det første eksemplar blev leveret op til jul sidste år.

Leveringen passer fint med det kommende forår og sommeren, hvor markedet for eksklusiv lufttransport plejer at vokse.

Gulfstream-maskinen har forholdsvis god rækkevidde (op til 12.960 kilometer) og flyver normalt i omkring 950 km/h.

Som kan ses på de billeder som Qatar Executive har sendt til os, rejser man yderst komfortabelt, og på private jet-markedet er modellen meget populær.

QE GLOBALE 650 ER

Akbar Al Baker er Qatar Airways’ topchef, og han udtaler til pressen: “Vi er glade at kunne tilbyde endnu en Gulfstream G650ER. Det udvider vores flådekapacitet betragteligt, og det betyder også, at vi kan være mere fleksible overfor vores kunder. Med dette fly kan man nå møder og arrangementer over hele kloden hurtigt og komfortabelt, og så kan man medbringe mere bagage her end hvis man brugte en anden flymodel i denne kategori”.

QE GLOBALE 650 ER

Maskinens kabine er opdelt i to sektioner, og der er plads for op til 13 gæster. Alle sæder kan lægges helt ned hvis man ønsker at hvile eller sove, og bagerst i kabinen kan man konvertere tre sæder til en komfortabel divan.

Om bord er der gode muligheder hvis man ønsker at arbejde, da man via satellit kan tilbyde højhastigheds-internet. Som gæst kan man selv fra sin plads styre blandt andet vinduesskærmen, temperaturen, belysningen og andre funktioner.

Maskinen har i alt 16 panoramavinduer, og alle gæster har sit eget vindue. En unik feature om bord er hvordan man skifter al luft i kabinen ud hvert andet minut: det betyder et frisk indeklima, fortæller Qatar Executive.

QE GLOBALE 650 ER

Qatar Executive har foruden de to Gulfstream-maskiner otte Bombardierfly i sin flåde: tre Challenger 605, fire Global 5000 og en Global XRS – og en Airbus A319-maskine med plads til 40 gæster.

Hvis du får lyst til at selv have en ny Gulfstream G650ER stående i garagen, skal du nok have en snak med din bankrådgiver: prisen starter fra 65 millioner USD.