Qatar Airways udvider sit netværk med 14 nye destinationer på fire kontinenter de kommende 18 måneder.

Her er nyhederne: Man starter op fra den 3. december med daglige afgange til Auckland – dette bliver så verdens længste direkte flyrute. Der vil blive brugt en Boeing 777 på ruten, og flyselskabet siger i en melding til pressen, at ruten “er den hurtigste forbindelse mellem Norden og New Zealand”.

I december kommer en ny rute fra Doha til Chiang Mai i Thailand, med tre ugentlige afgange, og den thailandske ferieby Krabi vil også få en ny rute – dog med fire afgange om ugen. Qatar Airways’ gamle rute til Seychellerne starter op igen fra den 12. december, og den 28. september kan man fire gange om ugen flyve til Windhoek i Namibia. Der er ydermere en ny rute fra Doha til Douala i Cameroun og til Libreville i Gabon. Opstart fra januar 2017 med tre ugentlige afgange.

Flere afrikanske destinationer: fra sommeren 2017 kommer der en direkte forbindelse til Lusaka i Zambia, som får tre afgange om ugen – og desuden en rute til Marrakech i Marokko med det samme antal afgange.

Selskabet ekspanderer også i Europa, hvor man åbner en ny rute til Helsinki. Fra den 10. oktober vil der være en daglig forbindelse mellem den finske hovedstad og Doha. Der vil blive benyttet en Airbus A320. Pisa vil blive flyselskabets 4. italienske destination når man begynder at flyve dertil i august.

Andre nye byer i Qatar Airways’ netværk er Sarajevo i Bosnien-Hercegovina fra september og Skopje i Makedonien fra oktober. Begge to får tre ugentlige afgange. Fra sommeren 2017 gør man comeback på ruten til den sydfranske by Nice, og her satser man på fem afgange om ugen. Det seneste stykke tid har selskabet startet nye ruter til Los Angeles, Ras Al Khaimah (et emirat nord for Dubai i de Forenede Arabiske Emirater) og Sydney. Nye forbindelser er der også til Boston (16. marts), Birmingham (30. marts), Adelaide (2. maj), Jerevan (15. maj) og ikke mindst til Atlanta (1.juni).