I august 2014 åbnede Qatar Airways sin nye business lounge, Al Mourja, i den nye lufthavn Hamad International i Doha. Med 10.000 kvadratmeter er det ifølge Qatar Airways den største businesslounge i verden. Der har dog været mere stille når snakken er faldet på førsteklasseloungen.

På en pressekonference i Berlin onsdag afslører Qatar Airways administrerende direktør Akbar Al Baker dog at den nye førsteklasselounge vil åbne i slutningen af april 2015, næsten et år senere end planlagt. Anledningen skulle ifølge Al Baker være flyselskabets høje standarder – alt skal være af den bedste tænkelige standard. Al Baker er berygtet for at være meget nidkær når det kommer til detaljerne.

Han afslørede samtidigt at lougnen bliver 12.000 kvadratmeter stor, hvilket i så fald betyder at den er endnu større end businessloungen. Yderligere detaljer om loungens faciliteter ville han ikke afsløre, men der har tidligere været tale om blandt andet en egen taxfreebutik for flyselskabets førsteklassepassagerer samt hvilerum.

Som det er nu og frem mod åbningen henvises Qatar Airways sine førsteklassepassagerer til Al Mourjan business lounge.

Qatar Airways Lounge staff

Qatar Airways Lounge staff

Photo: Qatar Airways