Australske Qantas har nu sat sin nye business class i trafik, et sæde som er næsten identisk med det SAS har valgt til sin nye business class, de største afvigelser er farvevalget og så nogle enkelte detaljer i konstruktionen. Sædet vil gradvist bliver installeret på alle Qantas 28 Airbus A330-fly.

Kabinekonfigurationen er 1-2-1 – dvs. fire sæder per række og direkte adgang til midtergangen for alle. På Airbus A330 findes der syv rækker hvilket giver 28 sæder i businessclasskabinen. Sædet bliver helt horisontalt fladt når det lægges ned (fully-flat) og har også et aflastningsbord, opbevaring til aviser og læsemateriale, en plads til høretelefoner til underholdningssystemet samt læselampe og indbygget belysning. Som underholdningssystem har Qantas valgt Panasonics eX3 med blandt andet berøringsfølsom skærm (touch screen).

Den første flyvning med Qantas nye business class gik lørdag den 17. januar på strækningen mellem Melbourne og Singapore og returflyvningen Singapore-Sydney. Sædet vil med tiden være at finde på både internationale ruter og længere “vigtige” indenrigsruter i Australien.

Ruterne der i dag trafikeres med Airbus A330 er Sydney-Melbourne, Sydney-Brisbane, Sydney/Melbourne/Brisbane-Perth, Sydney/Melbourne/Brisbane-Singapore, Melbourne/Brisbane-Hong Kong, Sydney-Bangkok, Sydney-Honolulu og Sydney-Shanghai.

Sædet der formelt kaldes The Vantage XL seat er produceret af Thompson Aero Seating. Du kan sammenligne Qantas’ sæde med SAS’ sæde som vi har testet i denne artikel:
Test: SAS nye business class – med fully flat sæde.

Qantas new Business Class Airbus A330

Qantas new Business Class Airbus A330

Qantas new Business Class Airbus A330

Photo: Qantas

Qantas new Business Class Airbus A330

Qantas new Business Class Airbus A330

Photo: Qantas