Abu Dhabi baserede Etihad og Filippinernes største flyselskab Philippine Airlines har underskrevet en hensigtserklæring om et omfattende samarbejde som inkluderer codeshare, point og fordele i respektive bonusprogrammerr samt adgang til lounger. Samarbejdet inkluderer også årskort og lignende flypas samt fragt.

De Forende Arabiske Emirater har allerede idag en nær kobling til Filippinerne da næsten 700.000 filippinere bor i landet. I den anden retning er der blevet flere fra Europa og Mellemøsten der rejser på ferie til Filippinerne også inden for handel findes der vigtige samarbejder.

Etihad startede deres første linje til Manila i år 2006, dengang med fire ugentlige afgange, idag flyver selskabet 2 gange per dag mellem Abu Dhabi og Manila med en Boeing 777-300ER. I 2013 var linjen Etihads anden vigtigste set på antallet af passagerer.

– Vi er meget glade for at kunne danne dette partnerskab med Etihad, et respekteret globalt flyselskab, udtaler Ramong S Ang, administrerende direktør for Philippine Airlines. Dette sker i en tid med mange muligheder for PAL som samtidigt foretager en stor modernisering af flyflåden og ekspanderer kraftigt, ikke bare i mellemøsten men også i mange andre dele af verden.