Det gigantiske ejendomsfirma og developeren Emaar Properties fra Dubai afslører, at man vil bygge en bygning – eller tårn – som vil blive endnu højere end verdens nu højeste bygning Burj Khalifa.

“The Tower” ska blive midtpunktet for et kommende område ved Dubaivigen, et område på 6 km2 ikke langt fra byens ældste bydele, det som engelsk bliver kaldt for The Dubai Creek.

Opgaven at designe bygningen er blevet tildelt det spanske arkitektfirma Santiago Calatrava Valls.

EP-160419960.jpg&MaxW=960&imageVersion=default&NCS_modified=20160410180715

Selv om den endelige højde ikke er bekræftet endnu, siger selskabet at ambitionen er at bygge i hvert fald en smule højere end netop verdens højeste bygning Burj Khalifa, 828 m.o.h. Burj Khalifa var også det et Emaar-projekt.

Emaar fortæller, at der ikke vil være nogle leljligheder i tårnet, men dog en udkigsplatform (hvor højt oppe vides ikke endnu) og måske også et lille, lækkert boutique-hotel.

Planen er at være færdig til åbningen af Verdensudstillingen 2020 – hvor netop Dubai er værtsby.

Mohamed Alabbar er en af Emaar Properties’ topchefer, og han fortæller: “Dette tårn vil være vort bidrag til udstillingen, kald det gerne et monument. Men et monument som også skal bruges kommercielt efter udstillingen”.

EP-160419960.jpg&MaxW=960&imageVersion=default&NCS_modified=20160410180715-2

Man har hentet inspiration til designet fra planteriget, og helt specifikt fra familien af liljer, men også fra hvordan byens omkringliggende minareter elegant skyder op i luften.

Tårnet vil få en slank krop, og vil blive holdt på plads ved hjælp af kraftige kabler ned til jorden.

Arkitekten Santiago Calatrava Valls (fra en by tæt på Valencia i Spanien, født i 1951) har blandt mange andre ting tegnet f.eks Turning Torso i Malmö, Museum of Tomorrow i Rio de Janeiro og Samuel Beckett Bridge i Dublin.

Hans kommentar til projektet: “Jeg og mit team vil yde vores bedste her, det garanterer jeg for. Kombinationen af klassiske designlinjer fra regionen sammen med højteknologiske løsninger er en fantastisk kombination”.

&NCS_modified=20160410180715&MaxW=960&imageVersion=default&AR-160419960

På trods af at tårnet bliver højere end Burj Khalifa, vil det ikke nogensinde være verdens højeste bygning, da et tårn næsten en kilometer højt åbner i Jeddah i Saudi-Arabien i løbet af 2019.

Her på redaktionen bliver vi let svimmel ved tanken om at kigge lige ned fra 800 meters højde. Men hvad synes du? Kan du god lide at rejse efter spektakulære bygninger – og har du måske en favorit?