Der skal bygges et nyt hotel med 500 værelser og et stort konferencecenter i Københavns Lufthavn. Københavns Lufthavne A/S er gået i samarbejde med den skandinaviske hoteloperatør Nordic Choice Hotels om projektet, der kan være med til at tiltrække nye konferencer, kongresser og internationale arrangementer til Danmark.

Der kommer både flere flyrejsende turister og forretningsrejsende til Danmark i disse år. I 2016 steg antallet af rejsende i Københavns Lufthavn med knap 10%, og flere end 29 mio. mennesker rejste gennem lufthavnen. Den store vækst betyder også en stigende efterspørgsel efter hotelværelser og konferencefaciliteter i lufthavnen, og derfor har CPH indgået et partnerskab med den internationale hoteloperatør Nordic Choice Hotels om at bygge et helt nyt hotel i lufthavnen:

“Vi bygger lufthavnen markant ud for at kunne rumme op til 40 mio. rejsende om året. Det handler især om at skabe mere plads – både til fly og passagerer. Men der er også brug for hotel- og konferencekapacitet, og derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes os at finde en partner, der har stor international erfaring med at udvikle og drive hoteller i verdensklasse, og med hvem vi har kunnet skabe en fælles vision,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Det nye hotel bliver en del af den nordiske hotelkoncern Nordic Choice Hotels og bliver en del af Comfort Hotel-kæden. Hotellet vil blive bygget på Ellehammersvej ved siden af det nuværende Hilton hotel. Hotellet bliver direkte forbundet med både metro, tog og lufthavn.