Er det også sådan det plejer at være for dig? Efter en lang rejse i luften, samler du dine ting sammen i kabinen, henter bagagen fra bagagebåndet og ser frem til, at komme hjem. Men der venter en ubehagelig overraskelse: pressen har fået at vide at du er ude at rejse, og i ankomsthallen venter en lille hær af journalister, og der blitzes løs fra en skov af paparazzi-fotografer.

Nej det er ikke heller hvad vi plejer at opleve, men der er jo mennesker som oplever dette. Filmstjerner, musikere, topchefer og politikere er nogle af de folk, som hellere vil kunne rejse lidt mere incognito. Nu kan denne særlige gruppe af rejsende få en mere fredelig og privat lufthavnsoplevelse på LAX i Los Angeles (hvor ellers?) ved at benytte sig af den nyåbnede VIP-terminal.

the-private-suite-is-located-right-next-to-the-main-runways-at-lax

Terminalen åbner den 15. maj og navnet er “The Private Suite”. For at få adgang, skal du have en billet til business eller first class, og et besøg starter fra 2.000 USD. For de penge får du en privat og yderst behagelig oplevelse som inkluderer en hurtig check-in, en effektiv og tjep sikkerhedskontrol og en lynhurtig toldbehandling. Alle formaliteter er færdige i løbet af nogle få minutter.

Når tiden for afgang nærmer sig, bliver du afhentet af en chauffør som snupper din bagage, åbner for dig så du kan synke ned i det behagelige sæde i BMW-limousinen og så triller I over til den ventende flymaskine. Der vil være omtrent otte personer i tjeneste i terminalen så der er en god personale/gæst-ratio.

according-to-the-owners-of-the-terminal-it-typically-takes-a-passenger-more-than-2000-footsteps-to-get-from-car-to-plane-but-for

På terminalens hjemmeside skriver man “hvis du ankommer til LAX med bil, vil du i gennemsnit bruge 2.200 trin fra din bil til du sidder i dit fly. Hos os handler det om under 100 trin – og det er trin du tager i dit eget tempo”.

an-eight-person-team-is-assigned-to-each-guest-in-the-private-suite-they-provide-guests-with-any-important-essentials-that-they-

Man kan booke sig ind på nogle forskellige måder. Enten lægger du 7.500 USD her-og-nu og betaler lidt mindre hver gang du skal benytte dig af terminalen. Her vil du også få nogle ekstra fordele og ydelser som f.eks gratis massage hvis du ønsker det. Eller så betaler du pr. gang: det koster fra 2.000 USD for indenrigsrejser og helt op til 4.000 USD for længere interkontinentale afgange. Priserne svinger også alt efter, om du ønsker en privat suite eller kan dele stedets faciliteter med andre rejsende.

 

guests-can-make-use-of-the-luxury-suites-this-shared-suite-can-fit-between-eight-and-10-people

“The Private Suite” ligger forholdsvis tæt på LAX´s mange runways, så du har fin udsigt til trafikken udenfor vinduet. Terminalen er ejet af firmaet Gavin de Becker & Associates og man fortæller, at man har ladet sig inspirere af lignende løsninger andre steder på kloden.

all-guests-have-access-to-private-tsa-screening-customs-and-immigration-processing

Hurtig og effektiv sikkerhedskontrol uden kø.

this-means-they-dont-have-to-deal-with-any-of-the-lines

Foruden terminalens fælles faciliteter er der 13 separate suiter at vælge mellem. De har alle sammen private badeværelser og køleskabe fyldte med drikkevarer og snacks.