Finnair har meddelt, at selskabet kan hilse sit første Airbus A350 XWB-fly velkommen, ved en ceremoni d. 7. oktober. Finnair har bestilt 19 eksemplarer af Airbus A350 XWB-flyet fra Airbusfabrikken og de resterende 18 fly leveres fra senere i år og frem til 2023.

I de næste par uger vil selskabet primært bruge det nye fly til undervisning og træning af personalet på kortere rejser i Europa, men de første afgange med passagerer er allerede planlagt til d. 9. oktober til Amsterdam og Oslo.

Finnair-A350-XWB-Business-Class-Cabin-02-sunset-LR-720x405

Efterfølgende vil selskabet også indsætte flyet på langdistanceruter: fra d. 21. november fra Helsinki til Shanghai og lidt senere også til Beijing, Bangkok, Hong Kong og Singapore. Finnair vil desuden blive det første selskab til at bruge maskinen til USA, da den senere i år kommer til at gå i rute til New York.

Finnair-A350-XWB-Economy-Class-Cabin-02-sunset-LR-720x405

Ville Iho, Finnair’s COO udtalte: “Vi er virkelig glade for at kunne hilse det første A350-fly velkommen i vores flåde og vi ser frem til at byde vores passagerer ombord”.

Selskabets første A350 XWB gennemførte sin jomfrurejse i luften over fabrikken i Toulouse for lidt over en uge siden. Flyet skal nu gennemgå yderligere tests og småjusteringer, før det endeligt bliver leveret til Finnair.