En ny undersøgelse viser at Nordic Choice Hotels og Radisson Blu Hotels havner i toppen i verden når det handler om at tilbyde trådløst internet på sine hoteller. Det er websitet HotelWifiTest som blandt andet har undersøgt kvaliteten på internettjenesterne som de forskellige hotelkæder tilbyder samt hvor mange hotellet i kæden som tilbyder tjenesten gratis.

Helt i top havner Skandinaviske Nordic Choice Hotels som tilbyder grats trådløst internet på samtlige hoteller og det man har valgt at kalde “Adequate WIFI” på hele 85 procent af alle hotellerne. Adequate WIFI er ensbetydende med en downloadhastighed på mindst 3 Mbps (Netflix anbefaling for SD-streaming) og en uploadhastighed på mindst 500 kbps (Skypes anbefaling for en videosamtale i god kvalitet uden HD).

På andenpladsen kommer Radisson Blu hvor 95,2 procent af hotellerne tilbyder gratis trådløst internet og 69 procent tilbyder Adequate WIFI. På 3.,4. og 5. pladsen findes Renaissance, Mercure og Ibis/Ibis Styles.

Sidst blandt de 50 undersøgte hotelkæder findes Homewood Suites og Hampton Inn – de fleste tilbyder gratis trådløst internet, men kun en lille del har acceptabel kvalitet.

I Amerika er Marriott i toppen efterfulgt af Westin og Hyatt. I Asien er InterContinental i toppen fulgt af Oberio Hotels & Resorts og Marriott Hotels & Resorts.