Efter en svær periode i selskabets historie sidste år, introducerer man nye tiltag på flere områder. Et af de nye tiltag er nye sæder i business class ombord på selskabets A330-300-maskiner, som kommer fra april næste år.

Malaysia Airlines har i alt 15 styks A330-300-maskiner i flåden, og udskiftningen forventes færdig til september næste år i alle kabiner.

Malaysia Airlines business class

Nye sæder i business class       Foto: Malaysia Airlines

Afstanden mellem sæderne er 110 centimeter, de er lidt over 50 centimeter brede og sædet bliver hele 193 centimeter langt når det er lagt ned til en seng for natten. Dette er forholdsvis generøse mål. Det nye sæde afløser dagens lie-flat-sæde i business class, og forbedringen af sædet har i et stykke tid været et ønske fra OneWorld-alliancen som selskabet jo er en del af.

Malysia Airlines business class

De nye sæder betyder også bedre arbejdsforhold for de rejsende som ønsker at få lidt fra hånden i løbet af rejsen, og der er kommet mere plads ved siden af hvert sæde. Der vil være 27 af de nye sæder, i forhold til de 36 sæder selskabet nu har i business class ombord på A330-300-maskinerne. I economy class vil der være 263 pladser. Konfigurationen i business class vil være 1-2-1 eller 1-2-2, og Malaysia Airlines skriver i en pressemeddelelse at 90% af alle sæder i business class vil have direkte adgang til midtergangen. Dagens konfiguration er 2-2-2.

Malysia Airlines business class

Ved hvert sæde vil der være en 16-tommers touch screen med et underholdningssystem som leveres fra Panasonic. Der vil desuden være gode opbevaringsmuligheder for håndbagage, aviser og andet lover selskabet. Man vil også finde en stikkontakt, et usb-stik og en læselampe ved sædet.

“Det nye sæde gør os mere konkurrencedygtige, og dette er en del af mange nye tiltag fra vores side. Vi vil endnu mere fokusere på vores gæsters behov og krav, vi vil tilbyde endnu bedre personlig service og blive endnu bedre til at lave innovative løsninger” afslutter Malaysia Airlines sin pressemeddelelse.