Rejsende med Lufthansa og Austrian Airlines kan snart også gå på nettet på kortere flyrejser med flyselskaberne.

Muligheden for at være på nettet i luften er jo i og for sig ikke noget nyt: Norwegian har tilbudt dette i mange år efterhånden, også på sine kortere ruter i Skandinavien. De fleste flyselskaber tilbyder også forskellige modeller for adgang til nettet – i det mindste på sine langdistanceruter. Her på redaktionen husker vi den første gang vi var på nettet i luften. Det var på en rejse fra København til Tokyo med SAS for måske 10 år siden. Hastigheden var ikke just imponerende. I løbet af de sidste par år har vi ændret vores adfærd på nettet meget, og det er lidt af en hovedpine for flyselskaberne at kunne tilbyde kapacitet nok i luften, når en hel kabine vil se Netflix eller YouTube med god billedkvalitet.

Lufthansa fik tilladelse fra European Aviation Safety Agency for lidt over et halvt år siden at installere wifisystemer på sine fly, og man har testet forskallige løsninger i løbet af efteråret. Nu er man så langt fremme med arbejdet, at man går i gang med at installere wifi i alle de 67 Airbus A320-maskiner Lufthansa bruger i øjeblikket. Man forventes færdig senest til sommeren 2018. Austrian Airlines har 31 maskiner som skal opdateres med wifi og her er man færdig allerede i løbet af foråret i år.

Hvis du skal ud at flyve med Lufthansa eller Austrian i løbet af de kommende måneder, bliver du måske tilbudt at gå på nettet – men det vil ikke være gratis. Man har valgt en model med tre forskellige priser og adgangsmuligheder:

FlyNet Message vil koste 3 euro og her er du begrænset til at læse og sende e-mail. FlyNet Surf vil koste 7 euro, og her kan du surfe “normalt” på nettet. Den dyreste løsning hedder FlyNet Stream, og her kan du også streame film og musik. Prisen vil være 12 euro.