Finnair Lounge Helsinki Vantaa (Schengen)

Finnair Lounge, Helsingfors Vantaa (HEL), Schengen

Impression

Finnair har drevet lounger i Helsinki Vantaa lufthavn i mange år, de seneste år har det betydet en lounge for Schengenpassagerer og en lounge for non-Schengenpassagerer. Et stigende passagerantal i lufthavnen har dog betydet flere loungebesøgende og øget trængsel, derfor lukkede Schengenloungen i juli 2014 for en tiltrængt renovering.

Den nye lounge som åbnede i slutningen af efteråret 2014 har ikke kun fået en opfriskning, men et helt nyt design. Desuden er loungens areal fordoblet og antallet af siddepladser er vokset fra 120 til 250. Det er den tidligere nabolounge, “Lounge No 2”, som er blevet en del af Finnairs lounge. Den nye plads har ført til at indgangen og receptionen er flyttet og nåes nu udelukkende ved hjælp af trappen og elevatoren ved gate 22. Den balkon og gang som tidligere var uden for loungen er forsvundet og arealet er blevet en del af loungen.

Loungedesignet er skabt af den finske designer Vertti Kivi og minder meget om det som findes i den nye non-Schengenlounge “Finnair Premium Lounge”. Designet er minimalistisk, men stilrent og utroligt tiltalende. Den nye receptionsdisk og det blanke loft spejler eksempelvis mange af loungens lyseffekter. En anden sjov detalje er de rosa lamper der blandt andet findes ved buffetområdet som kører op og ned.

Den ældre del af loungen har fået en vis opfriskning, mens visse møbler er de samme som tidligere.

Eating and Drinking

Den gamle buffet findes stadig men den er blevet komplementeret med yderligere en buffet i den nye del af loungen. Udvalget af mad og drikke varierer henover dagen, om morgenen er der eksempelvis brød og pålæg samt grød. Midt på dagen findes der snacks og henad eftermiddagen kommer der varm mad. Desuden findes der frugt, kager og cocktailsnacks som chips og nødder.

Udvalget af drikkevarer inkluderer øl og vin fra tap, en sodavandsmaskine og en juicemaskine. Der findes ikke andre alkoholholdige drikkevarer end øl og vin.

Facilities

En nyhed sammenlignet med tidligere er at loungen nu udover toiletter også har brusere, en god nyhed for dem der gerne tager et bad efter en langdistanceflyvning. Der er også kommet et legehjørne til børne.

I loungen findes også et afgrænset businesscenter med computere og gratis trådløst internet findes naturligvis også (findes forøvrigt i hele lufthavnen). Finske, skandinaviske og internationale aviser findes i et stativ og i den gamle del af loungen findes et antal fjernsyn.

Personalet i receptionen kan hjælpe til med visse serviceopgaver ved rejse med Finnair.

Summary

Loungen har fået en tiltrængt udvidelse og det nye design er rigtigt lækkert. Der er nu flere siddepladser, flere faciliteter og et noget bedre udvalg af mad. Udvalget af drikkevarer kunne dog godt være lidt mere omfattende.

6
Most popular / latest

 1. Wistis on

  Fina bilder och bra recension! Måste tillägga att en av kranarna är cider. Crowmoore cider från Finska Sinebrychoff! 🙂

 2. frequentflyer200 on

  Sådant utbud fanns tillgängligt åtminstone idag.

 3. agehall on

  Men ingen bastu alltså? Då blir det nog till att fortsätta gå över till icke-schengen-loungen när man är i HEL.

 4. Tommy on
  agehall

  Men ingen bastu alltså? Då blir det nog till att fortsätta gå över till icke-schengen-loungen när man är i HEL.

  Ja det får allt bli så imorgon;)

 5. Jacob on
  frequentflyer200

  Hej, vilken trevlig recension! Jag borde nog göra en liten korrigering, då det faktiskt finns även cognac, hjortronlikör och skumvin till självservering.

  Tack för info! Jag tyckte jag kollade igenom dryckesutbudet men såg inget annat alkoholhaltigt än kranarna med öl och vin.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×