Næste gang du kommer forbi området ved Lounge 2 på Schiphol kan du nu kigge forbi det nyåbnede Johnnie Walker House for at smage eksklusiv whisky – og man kan også købe en flaske med hjem.

Dette er det første Johnnie Walker House i Europa, efter man tidligere har åbnet i Singapore, Mumbai og Taiwan. Man skriver til pressen, at man med sin placering i lufthavne blandt andet vil “minde om og inspirere de rejsende med Johnnie Walkers pionerånd”.

De ansatte i det nyåbnede hus ved alt, hvad der er værd at vide om whisky bliver der lovet, og foruden en privat bar er der et lille whiskymuseum. Som gæst kan man desuden smage, dufte og røre ved nogle af de ingredienser, som whiskyen bliver lavet af. Butikken/museet bliver to etager højt, og her vil der foruden de mere normale varianter også være helt aftapninger at finde, man normalt ikke kan købe i taxfree-butikken.

Johnnie Walker House 6

Johnnie Walker er verdens mest solgte whisky, med omtrent 150 millioner solgte flasker årligt. Produktionen sker stadig i Kilmarnock i Skottland, men distributionen og markedsføringen står spiritusgiganten Diageo for.

Leder du selv efter særlige flasker whisky, rom eller cognac når du er ude at rejse? Hvor synes du, du får det bedste udvalg til prisen? Har du nogle tips?