Flere og flere mennesker interesserer sig for, hvad man egentlig putter i munden, og som en del af den trend lancerer Singapore Airlines nu madkonceptet “Deliciously Wholesome”. Det består af i alt 28 retter, og det er flyselskabets egne rejsende, som har været med til at udvælge de retter, som skulle være en del af konceptet. Tilbuddet gælder kun for rejsende ud fra Singapore til at starte med.

De 28 retter fordeler sig på 15 retter i Suits-klassen og 13 retter til rejsende i Business Class, men nogle af retterne vil også være at finde i SilverKris-loungen i Changi-lufthavnen i Singapore. Det er The International Culinary Panel, flyselskabets panel bestående af otte kokke i verdensklasse, som har komponeret retterne.

Henrik Hanevold er salgschef hos Singapore Airlines i Norge, og han kommenterer det nye madkoncept således: “Vores gæster går mere og mere op i sundhed og helse, og vi vil gerne imødekomme dette ved at kunne tilbyde bedre retter, større variation og ikke mindst større smagsoplevelser. Den mad man spiser om bord har også indflydelse på, hvordan man har det på rejsen, og hvordan man mår når man ankommer til sin destination”.

De rejsende har været testpiloter af maden

Lanceringen av “Deliciously Wholesome” kommer som et resultat af et omfattende arbejde, hvor flyselskabets frekvente rejsende har hjulpet med at prøve forskellige retter og kombinationer, og madguruen og ernæringseksperten Mayura Mohta har efterfølgende analyseret alle opskrifter for at se, hvad der gemmer sig af vitaminer, proteiner og andre stoffer i retterne. Mayura Mohta har skrevet de to bøger ”The Heart Smart Oil Free Cookbook” og ” The Wholefood Kitchen- Naturally Nourishing Meals for a Healthy Lifestyle”.

“Vi har udviklet disse retter specielt med hensyn til at de skal fungere optimalt når man flyver langt” udtaler Mayura Mohta. “Vi har optimeret sammensætningen nøje, og bruger gode ingredienser som fuldkorn, frisk frugt, grøntsager, lyst kød, fisk, nødder og krydderurter. Retterne indeholder næringsstoffer som skal modvirke de effekter lange flyrejser har på kroppen, så at man ankommer mindre træt, mindre dehydreret og med lidt mindre jetlag”.

Foruden lækre salater tilbyder man retter som “citrus-dampet havbars med salatpuré” hvor man får mange omega 3- og omega 6-fedtsyrer. Eller hvad siger du til en “sousvide bøf Yamato med Nomono-grøntsager”? Det er en traditionel japansk ret som kombinerer kød (hvor man får jern og zink) med den gode smag som (immunforsvarsforstærkende) ingefær giver. Der er også lækre og sunde desserter: “cheesecake af tofu med citronkompot” og “vandmelon-kompot med mango”.

Fokus på gastronomi

Singapore Airlines har altid haft fokus på den mad man serverer om bord. Den danske Michelin-kok Mikkel Maarbjerg, har f.eks lige komponeret nye menuer for selskabet på ruten mellem København og Singapore – og efter sigende, skal resultatet være blevet modtaget meget positivt af de rejsende. Mikkel Maarbjerg fik en 7. plads ved Bocuse d’Or i 1999, og har senere været køkkenchef på Kommandanten i København (med to stjerner i Guide Michelin) og ikke mindst været med til at starte Restaurant Ensamble op – hvor man også fik to stjerner.

Singapore Airlines International Culinary Panel blev etableret i 1998 med en lang række kendte kokke med på teamet, som f.eks Gordon Ramsey. I dag består panelet af disse kokke, som sammen med flyselskabets egne kokke udvikler og fornyer selskabets måltider og menuer: Alfred Portale (USA), Carlo Cracco (Italien), Georges Blanc (Frankrig), Matthew Moran (Australien), Sanjeev Kapoor (Indien), Yoshihiro Murata (Japan) og Zhu Jun (Kina).