Tidligere på året blev det meddelt, at det indonesiske flyselskab Garuda går med i flyselskabsalliancen Skyteam, nu er datoen også klarlagt, d. 5 marts 2014 sker den officielle tiltrædelse.

Garuda bliver Skyteam’s 20’ende medlem og det andet i Sysøstasien efter Vietnam Airlines. Garuda flyver idag til seks Skyteam hubb’s – Seoul, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Taipei og Amsterdam.

Garuda har gennemgået en imponerende rejse. Bare få år tilbage havde Garuda forbud mod at flyve til EU, et forbud som ikke bare var gældende for Garuda, men alle flyselskaber i Indonesien. Siden forbudet blev ophævet i 2009, har Garuda lavet store forandringer, med nye fly og linjer og fornyligt præstenterede de et helt nyt første klasse koncept ombord. I august 2012 testede BusinessClass.dk Garuda’s business class og var meget fornøjet med oplevelsen.

Garuda har længe haft et godt samarbejde med KLM og det var Amsterdam, som blev den første europæiske destination, da Garuda vendte tilbage til Europa. Den 1 november i år, blev Garuda desuden ny partner i Air France og KLM’s bonusprogram Flying Blue, med mulighed for at tjene point på alle Garuda’s flyvninger. Når medlemskabet i Skyteam træder i kraft i 2014, bliver det givetvis muligt at tjene point i alle bonusprogrammer tilhørende flyselskaberne i Skyteam.