“Connecting Norway” på Oslo Lufthavn Gardermoen bliver nu tilgængeligt for flere rejsende.

Nu kan i omegnen af 20.000 rejsende pr. måned gå direkte til sit indenrigsfly efter at have landet fra en destination i udlandet. Det er rejsende med Norwegian og SAS, der kun rejser med håndbagage der har mulighed for at gå direkte videre til sin norske indenrigs afgang – uanset hvor de kommer rejsende fra.

Man startede med at teste projektet Connecting Norway i september. De passgerer  det handler om, kan gå direkte fra sit ankommende fly til et nyt toldområde, der ligger tæt på den eksisterende taxfree-butik i afgangshallen i udenrigsterminalen.

Efter toldkontrollen kan de rejsende så gå direkte over til afgangshallen i indenrigsterminalen, og derfra flyve videre til sin endelige destination i Norge, hvor den eventuelle bagage så kan afhentes.

“Avinor har arbejdet i små trin med Connecting Norway i samarbejde med det norske Tullvesenet og luftfartselskaberne. De erfaringer vi har gjort os har vi vurderet, og vi bruger dem nu til at udvide og forbedre systemet” fortæller Thorgeir Landevaag, direktør for terminaldriften på Gardermoen.

I september startede man op projektet med ankommende fly fra Milano. I løbet af efteråret har man udvidet antallet af destinationer, og situationen lige nu betyder, at omkring 20.000 rejsende pr. måned kan benytte sig af Connecting Norway.

Gå direkte igennem når du rejser med kun håndbagage med Norwegian och SAS

Från midten af december udvides konceptet betragteligt. Foruden at det nu gælder for flere destinationer, kan rejsende med kun håndbagage, og som rejser med SAS eller Norwegian bruge Connecting Norway. Det betyder en meget hurtigere og mere enkel overgang til næste afgang.

“Denne gruppe af rejsende får det meget nemmere nu” siger Thorgeir Landevaag. “Vi ved jo at mange af vores rejsende er forretningsfolk, hvor man enten kun rejser frem og tilbage over dagen , eller med en enkelt overnatning. Vi tror dette kommer opleves meget positivt hos disse rejsende”.

Hvem kan så benytte sig af Connecting Norway?

Systemet er kun tilgængeligt for passagerer med en gennemgående billet. Det betyder, at bagagetagen skal være mærket med den endelige destinationskode og ikke med “OSL” når man checker ind i en lufthavn udenfor Norge.

Fra den 14 december gælder systemet for disse passagerer:

For passagerer med kun håndbagage med på rejsen:

  • Alle der rejser med Norwegian och SAS

For passagerer der også har checket bagage ind

  • Norwegian: Milano, Genève, München og Stockholm
  • SAS: München og Stockholm
  • Widerøe: Göteborg

Avinor og luftfartselskaberne arbejder videre med systemet, og målet er at kunne tilbyde Connecting Norway til samtlige transferpassagerer, der kommer fra en destination i udlandet og som skal videre til en norsk indenrigsdestination, fra midten af juni næste år.