Är det fakta eller din åsikt? Jag jobbar med att upphandla och följa upp leverans av sjukhusmat och för våra leverantörer är det är inga problem att tillaga och bricka "individuellt anpassad måltid" för ett hundratal av 2000 port per dag. SWISS borde klara det också.
Fakta:
* Fisk- skaldjursallergi finns inte över listan med standardspecialkost.
* SPML-SPML är så ovanligt att det verkligen görs från tillfälle till tillfälle.
"Åsikt":
* Att du fått en SPML-SPML med fritext.
SPML-SPML-fritext är lite som önskekost på sjukhus nu när du tog upp det exemplet. Det får min dotter då hon vårdas på sjukhus då det är flera komponenter inblandade: vegetarisk kost (utan ägg, med mjölkprodukter), tre olika överkänsligheter och dessutom har dietist ordinerat högt fiberintag (till råga på allt har den lilla fröken krävt att inte bli serverad paprika och lök, vilket hon inte gillar).
Men skulle vi beställa vi detta när hon flyger? Självklart inte, förutom det faktum att INGET flygbolag på denna jord hade accepterat förfrågan ens så är det bättre att satsa på ett säkert kort så att hon åtminstone får i sig lite: FPML, fruktmåltid/RVML, frukt- och grönsaksmåltid.
Det gäller nog att ha ribban på rätt nivå, beroende på var man befinner sig. Sjukhus, specialkost är en självklarhet. På flygplan, specialkost är något man ska vara tacksam över ens existerar om man vågar äta det, då fritt-från-allergener aldrig garanteras till hundra procent då allt tillagas i samma kök.