Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Agö

Medlem
Bortsett från en och två stjärniga så har jag bara testat trestjärnigt en gång tidigare, i samband med ett gästspel (Enoteca Pinchiorri), men har ändå svårt att tro någon kan slå helhetsupplevelsen på Frantén.
Det är min upplevelse också, de tar krogbesöket till helt nya höjder. Men så har de också ramarna till det, absolut genialt att stationera ut besöket och briljant med terrassen. Det är vansinnigt genomtänkt med kunden i fokus.

Jag minns ett besök på Masa i New York (***). In, sätta sig vid ett bord, njuta kort av väldigt god sushi (max 1,5h), betala en sanslös summa och sedan ut. Idag är det enda jag minns den sanslösa summan jag pröjsade. Raka motsatsen till Frantzén.
 

zippan

Medlem
NYC bokat i Oktober med sambon. Jag hoppas Covid19 är borta då. Första gången hon flyger i C. Första gången jag är i NYC. EWR räknas tydligen inte.... Vilket/vilka ställe är topp, pris/kvalitet/minne/njutning om ni får bestämma som varit där och provat någon eller några?

Ja, jag kan läsa guiden och säkert välja. Men roligare att diskutera.

New York State MICHELIN Restaurants - the MICHELIN Guide United States
 

MTheC

Medlem
NYC bokat i Oktober med sambon. Jag hoppas Covid19 är borta då. Första gången hon flyger i C. Första gången jag är i NYC. EWR räknas tydligen inte.... Vilket/vilka ställe är topp, pris/kvalitet/minne/njutning om ni får bestämma som varit där och provat någon eller några?

Ja, jag kan läsa guiden och säkert välja. Men roligare att diskutera.

New York State MICHELIN Restaurants - the MICHELIN Guide United States
Finns väldigt många bra ställen i NYC. Vet inte om du bara är ute efter stjärnkrogar men börjar med sådana rekommendationer. Några av mina favoriter är:
Eleven Madison Park: Har alltid varit extremt nöjd med dem, mat i toppklass och fantastisk service. De har gjort sådant som att sätta samman ett helt nytt vinpaket åt oss bara för att vi uttryckte ett intresse för amerikanska viner eller att de tog med oss ut i köket för att träffa kockarna efter att vi frågat lite om hur vissa saker tillagades.
Chef's Table at Brooklyn Fare: Väldigt bra om man gillar fisk och skaldjur, jag är inte den som väljer det i första hand men när det serveras så bra som här så är det fantastiskt.
The Modern: Bra mat och supertrevlig service men det som gjort detta till ett ställe jag uppskattar lite extra är just att det ligger på MoMA och miljön känns härlig.
Masa: För att inte var superförtjust i fisk så rekomenderar jag kanske många ställen som serverar det. Är en fantastisk sushi-restaurang, om du gillar t ex Sushi Sho så tar detta det till en helt annan nivå. Bland de bästa jag varit på. En japansk bekant som varit med sa att det nästan var i klass med Jiro Sushi.
Daniel: Klassisk fransk inspirerad fine dining, kanske lite mer traditionellt men väldigt bra.
Momofuku Ko: Ska erkännas att det nu var länge sedan jag var där men denna restaurang serverar asiatiskt inspirerad amerikansk mat. Gillar ställen där man också sitter vid en bardisk och äter, gör det lätt att snacka med personalen.
Aska: Om ni gillar den mer skandinaviska touchen så är Aska bra (gillar det mycket mer än Aquavit), de kör fasta menyer som är skandinaviskinspirerade och ofta (inte alltid) naturvin.

Vet inte hur öppna ni är att ta er lite utanför stan men om ni orkar så är även Blue Hill at Stone Barns en riktigt bra farm-to-table restaurang i mysig omgivning. Maten håller riktigt bra klass men är mer sådant jag skulle rekommendera om man har lite mer tid på plats.

Flera ställen kör också bra lunchdeals, kan vara värt att kolla upp. Har testat ett antal ställen för lunch till vettiga priser så är ett bra sätt att få en känsla för ett ställe.
 

zippan

Medlem
Finns väldigt många bra ställen i NYC. Vet inte om du bara är ute efter stjärnkrogar men börjar med sådana rekommendationer. Några av mina favoriter är:
Eleven Madison Park: Har alltid varit extremt nöjd med dem, mat i toppklass och fantastisk service. De har gjort sådant som att sätta samman ett helt nytt vinpaket åt oss bara för att vi uttryckte ett intresse för amerikanska viner eller att de tog med oss ut i köket för att träffa kockarna efter att vi frågat lite om hur vissa saker tillagades.
Chef's Table at Brooklyn Fare: Väldigt bra om man gillar fisk och skaldjur, jag är inte den som väljer det i första hand men när det serveras så bra som här så är det fantastiskt.
The Modern: Bra mat och supertrevlig service men det som gjort detta till ett ställe jag uppskattar lite extra är just att det ligger på MoMA och miljön känns härlig.
Masa: För att inte var superförtjust i fisk så rekomenderar jag kanske många ställen som serverar det. Är en fantastisk sushi-restaurang, om du gillar t ex Sushi Sho så tar detta det till en helt annan nivå. Bland de bästa jag varit på. En japansk bekant som varit med sa att det nästan var i klass med Jiro Sushi.
Daniel: Klassisk fransk inspirerad fine dining, kanske lite mer traditionellt men väldigt bra.
Momofuku Ko: Ska erkännas att det nu var länge sedan jag var där men denna restaurang serverar asiatiskt inspirerad amerikansk mat. Gillar ställen där man också sitter vid en bardisk och äter, gör det lätt att snacka med personalen.
Aska: Om ni gillar den mer skandinaviska touchen så är Aska bra (gillar det mycket mer än Aquavit), de kör fasta menyer som är skandinaviskinspirerade och ofta (inte alltid) naturvin.

Vet inte hur öppna ni är att ta er lite utanför stan men om ni orkar så är även Blue Hill at Stone Barns en riktigt bra farm-to-table restaurang i mysig omgivning. Maten håller riktigt bra klass men är mer sådant jag skulle rekommendera om man har lite mer tid på plats.

Flera ställen kör också bra lunchdeals, kan vara värt att kolla upp. Har testat ett antal ställen för lunch till vettiga priser så är ett bra sätt att få en känsla för ett ställe.
Tack för detta. Kvalitetssvar!

Ska göra en priolista av dessa så blir det nog en eller flera. Sambon kan vara lite kräsen.
 
Asiate på Oriental Mandarin, lite dyr med ruskigt bra, och med fantastisk utsikt.
IMG_0468.jpeg


Och Boathouse i Central Park är ett måste när jag är NY, lite kitchigt men svårslaget vid bra väder. Och bra drinkar.
IMG_0025.jpeg


Och en lobster roll nere i Battery park är aldrig fel...
 

Dbodenfo

Medlem
NYC bokat i Oktober med sambon. Jag hoppas Covid19 är borta då. Första gången hon flyger i C. Första gången jag är i NYC. EWR räknas tydligen inte.... Vilket/vilka ställe är topp, pris/kvalitet/minne/njutning om ni får bestämma som varit där och provat någon eller några?

Ja, jag kan läsa guiden och säkert välja. Men roligare att diskutera.

New York State MICHELIN Restaurants - the MICHELIN Guide United States

Var i NYC okt 2019, det är två restauranger som var riktigt bra.

ABC Kitchen & Cote

de är nästan grannar men burrata salladen på ABC var underbar. Cote är koreank bbq och riktigt bra.

som tidigare i detta forum så var jag och frun besvikna på 11 madison - det är bra men skillnaden mot Frantzen är galet stort som beskrivet innan.
 
Toppen