Helt korrekt. Om det är Wiener så är det alltid kalv. Men i Tyskland så har griskött i Schnitzeln blivit mer och mer populärt. Men då heter den inte Wiener såklart. Blev en sådan där klassisk freudiansk felsägning som ändå är delvis rätt då jag tänkte mer på begreppet Schnitzel vs. WienerS. Uppskattar förtydliganget, fick mig att tänka efter!
Helt rätt, just i Tyskland är ju Schnitzel mer och mer gris men just Wienern är ju alltid kalv. Fick mina Schnitzlar ihopblandade denna gång! Heja Gnaget!
Helt rätt, just i Tyskland är ju Schnitzel mer och mer gris men just Wienern är ju alltid kalv. Fick mina Schnitzlar ihopblandade denna gång! Heja Gnaget!
Wiener-Schnitzel är av kalv.
Schweine-Schnitzel eller Schweizerschnitzel är fläsk (karre, skinka etc.).
Berliner Schnitzel är gjord på komage och smakar inget vidare. Vilket kanske inte är någon överraskning, men man måste ju prova.
Och sen finns det på kyckling och kalkon naturligtvis. Det är en väldigt exploaterad maträtt helt enkelt