Scandic åbner unikt hotel i hjertet af Stockholm

Diskussion i 'BusinessClass.dk' startet af Redaktionen, 13 Maj 2016.

 1. Redaktionen

  Redaktionen Medlem

  [​IMG]
  Med inspiration hentet fra filmens verden og ikke mindst den svenske superstjerne Greta Garbo, har Scandic-kæden lige åbnet et hotel som ikke ligner noget andet i kædens historie: Haymarket by Scandic ved netop Hötorget i Stockholm.

  Greta Garbo arbejdede for en kort periode (1920-1922) i det bygning som hotellet nu ligger i, det legendariske varehus PUB.

  Hotellet skal “fungere som en destination i sig selv” skriver Scandic i en pressemeddelelse.
  I den for stockholmere så kendte bygning blander man moderne design og teknologi med indretningsdetaljer fra “the roaring twenties”. Det kan f.eks ses i gulvene, diverse indretningselementer i Art Deco-stil, trapperne og måden man har arbejdet med farver på.

  I varehuset hvor Greta Garbo blev opdaget
  Hotellets ambition har været at skabe et inspirerende miljø med gode restauranter og gode muligheder for at holde møder. Som en pudsig detalje kan nævnes, at Greta Garbo startede med at arbejde i hatteafdelingen, og at hendes første fremtræden i en film var i en kort reklamefilm for varehuset ved navn Herrskap i Stockholm ute på inköp “Stockholms borgerskab går ud for at handle”.
  Lars Sandberg er chef for hotellet, og han siger “Haymarket er vores mest spændende projekt nogensinde, vil jeg sige. Det er noget helt nyt i Scandics historie, og vi har tænkt udenfor de kendte hotelrammer for at give hotellet en særlig profil.
  Det hele har været vendt og drejet: stilen, stemningen, indretningen, menukortene…”
  Møbler og indretning er holdt i flotte materialer som velour, marmor og messing. Tapeter, gardiner, alt sengetøj og alle tæpper er specielt designede for hotellet. Der er også en del kunst på hotellet – primært fotokunst.

  Bartender på værelset
  Hvis man ikke vil gå ned i baren, kan man bestille sin egen bartender, komplet med vogn og det hele til at komme til værelset. Når det handler om gastronomi, er der en del at vælge mellem: en lys cafe i feminin stil, en amerikansk diner ved navn Paul’s og så er der også en restaurant hvor det er tydeligt, at inspirationen kommer fra Caribien.”Når vi begyndte planlægningen kiggede vi på hvad der var hot i Stockholm for snart 100 år siden, hvad snakkede folk om, hvad var det nye indenfor gastronomien, hvordan var moden og hvordan var stemningen generelt? Vi kan naturligvis ikke genskabe atmosfæren til 100%, men dele af den – og det er unikt for vores restauranter og barer på hotellet. Et moderne sted at mødes i klassiske rammer”.
  Haymarket har 405 værelser hvor 16 af dem er suiter – der findes også en luksus-suite på 50 m2 med egen, privat tagterrasse. Der er konferencefaciliteter, en lille biograf og mulighed for at træne i et lille fitnessrum.

  Har du et favorithotel du bruger igen og igen i Stockholm – eller et du skal bruge men ikke så godt kan lide? Del gerne med os andre!

  Læs mere »
   
 2. hannamarin

  hannamarin Ny medlem

  Land:
  Danmark Danmark

Share This Page

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vores gratis nyhedsbrev og få opdateringer og nyheder om hvad der sker i rejseverdenen og BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bliv medlem nu!
×