Senaste nytt

Restaurangvagnsliv

jsn

Medlem
Ramlade över denna beskrivning av hur det såg ut på SJs restaurangvagnar fram till slutet på 60-talet, då det fortfarande bedrevs en servering värd namnet.
"Hur hamnade maten framför restaurangvagnsgästen på den gamla goda tiden? Här avslöjas hemligheterna – som samtidigt är något av en arbetsbeskrivning av framför allt hovmästarens uppgifter före, under och efter resan."
DigitaltMuseum
Lite roliga kuriosa också, såsom hur man på "centrallagret" höll reda på hur mycket kaffe som såldes i restaurangvagnarna...
 

011430121

Medlem
Gillar sådana här nostalgi inlägg.
Tänk om 50 år kommer det att skrivas om en räkmacka i plastförpackning, enda alkoholen som skulle förtäras ombord köptes även den i Bistron, flaskan/burken öppnades för att ingen skulle kunna ta med den hem, det var ett företag som hade monopol på alkohol som skulle förbrukas hemma, tänk vi Finland och Norge hade ett unikt sätt att handla vin och sprit på 2020 talet.
 

Alf

Medlem
Härligt nostalgiskt inlägg. Dessutom var det mycket bra mat som serverades i vagnen på den tiden. Med risk för påhopp som det brukar bli säger jag ändå, detta var i alla fall bättre förr. Ingen kan ju påstå att det som serveras på dagens tåg är i närheten närheten av detta, utom möjligtvis räkmackan på X2000.
 

Moco

Medlem
Härligt nostalgiskt inlägg. Dessutom var det mycket bra mat som serverades i vagnen på den tiden. Med risk för påhopp som det brukar bli säger jag ändå, detta var i alla fall bättre förr. Ingen kan ju påstå att det som serveras på dagens tåg är i närheten närheten av detta, utom möjligtvis räkmackan på X2000.

Det är inget att skämmas för. ALLT var de facto bättre förr :)
 
  • Gilla
Reactions: Alf
Toppen