Senaste nytt

Qatar Airways har premierefløjet sin nye Airbus A380 – med bar og lounge i business class

Redaktionen

Medlem
Qatar-Airways-Airbus-A380-First-Class-Business-Class-Lounge-564x211.jpg

Den 13. oktober gik premiereflyvningen med Qatar Airways nye Airbus A380, dog forsinket nogle måneder da den oprindelige premiereflyvning var planlagt til den 17. juni. Premiereruten varr London Heatrow-Doha hvor flytypen vil blive anvendt til en daglig afgang og fra december yderligere en. Ruten Paris-Doha bliver også snart trafikeret med Airbus A380.

Qatar Airways Airbus A380 har tre klasser ombord – otte suiter på første klasse, 48 sæder på business class og 461 sæder på økonomiklasse.

Qatar Airways Første klasse på Airbus A380


Der findes otte suiter på første klasse der er placeret længst fremme på øverste etage, to rækker i en 1-2-1 konfiguration. Det 23 tommer brede sæde (33,03 tommer når sædet er lagt ned og armlænet bliver en del af sædet) regnes for at være det bredeste i industrien og har således overgået Singapore Airlines. Der er 63,1 tommer benplads og sengen bliver 79 tommer lang når sædet lægges og ottomanen bliver en del af sengen.


Sædet på Qatar Airways first class på Airbus A380 med ottomanen som besøgssæde


Foran sædet findes en skærm på hele 26 tommer. Fjernbetjeningen til systemet findes ved det ene armlæn og er af modellen Thales hvor hele menuen vises direkte på fjernbetjeningen hvor man så kan navigere mellem titlerne. Skærmen er også den største i industrien.

Sidder man i et af sæderne i midten findes en afskærmning ind mod naboen som kan hæves og sænkes – hvis man ikke kender hinanden og vil have fred om natten. Der findes også en mindre afskærmning ud mod midtergangen. Der findes ingen hattehylder på første klasse, istedet opbevares håndbagagen under ottomanen foran sædet eller i den private garderobe.


Sædet i Qatar Airways first class på Airbus A380 lagt ned


BusinessClass.dk var med ved lanceringen af de nye sæder i Berlin i marts. Vores indtryk da vi testede sæder ved lanceringen var fremfor alt relaterede til designet. Farvevalget og sædets udformning skaber en meget afslappet og harmonisk atmosfære. Sædet store bredde når det lægges gør at det er meget praktisk for dem der sover lidt uroligt, man har stor bevægelsesfrihed og kan vende sig uden at ramme noget. Vi oplevede også sædet som meget stille, motoren der bevæger sædet var bemærkelsesværdig støjfri – en klar fordel med tanke på hvor stille et fly Airbus A380 er.

Qatar Airways Business Class på Airbus A380


Sædet er i grunden det samme som på Qatar Airways’ Boeing 787 Dreamliner der blandt andet anvendes på ruterne fra København, Stockholm og Oslo. Der findes 48 sæder, 12 rækker i en 1-2-1 konfiguration. Der er 52 tommers benplads. 48 sæder på business class er relativt lidt på et stort fly som Airbus A380. Sædet bliver horisontalt fladt når det lægges ned (fully flat) og sengen bliver 80 tommer lang (203 cm).

Ved sædet er der en LCD-skærm på 17 cm. Underholdningssystemet er stadig Qatar Airways ORYX-system, dog med forbedret design og funktionalitet.


Sædet på Qatar Airways business class på Airbus A380


I business class findes der også en hvor man under flyvningen kan bestille drinks, cocktails og snacks. Baren ligger på øverste etage lige bagved business class og er naturligvis også tilgængelig for passagerer der rejser på første klasse. Ved baren findes der et loungeområde med sofaer.


Baren for passagerare på business class og first class

Qatar Airways Economy Class på Airbus A380


Sædet er i grunden det samme som tidligere, dog er skærmen noget større end tidligere med 10,6 tommer. I alt findes der 461 sæder på økonomiklasse – der er således 517 sæder på hele flyet.


Qatar Airways Airbus A380

Læs mere »
 
Toppen