Hur ska man summera utresan?
Vi kan väl börja med serveringen som var väldigt långsam. Vet inte om man kan skylla på att crew är ovana med nya galley.
15:50 Avgång från CPH
17:00 Nötter och dryck serveras
17:45 Dricka till förrätt serveras
18:02 Förrätt serveras
18:30 Middag serverss
19:10 Kaffekopp placeras på bordet
19:15 Efterrätt serveras
19:30 Kaffe serveras
19:55 Avdukning
Serveringen i sin helhet är med andra ord klar 4h efter vi lämnat Köpenhamn. Under normala omständigheter inte ok över huvud taget.
Ovan mina val av mat, allt smakade bra även om tortellinin kanske inte såg så kul ut.
Planet är av förklarliga skäl väldigt rent och snyggt, stolen är bekväm och helt klart ett lyft mot innan.
När vi startar låter det mest som att någon dammsuger på rad 41 när man sitter på första raden, dvs väldigt tyst. Kabintrycket ligger på ca 6000ft om jag förstod det rätt och den torrhet som ibland kan uppstå har jag inte märkt av alls.
Besättningen är på topp och man kan verkligen se att de är stolta över att vara ombord idag.
Mycket folk som jobbar med wifi ombord. Efter maten släpps alla passagerare in också och det fungerar ok. Dock inte tillräckligt bra för att ladda upp bilder mm, men det känns bättre än tidigare lösning.
De nya drinkarna var populära, efter att all mat var bortdukad blev det mycket socialiserande och många samlades vid baren. Inte för att det är någon större skillnad mot hur det är på A330/340 men fungerar bra att snacka.
Tog en sväng ner till plus och go för att prata lite med folket där. Medan plus och business var fullt så var det torgskräck i GO. Endast raderna längst bak där folk satt ihopträngda.
Kommer A350 bli en hit för SAS?
Ja det tror jag, har inget att anmärka på som skulle vara sämre än A330/340 om man bortser från den långsamma serveringen som jag sätter upp på "utbildning av crew kontot". Liten besvikelse att vinna flög in 1h, hade hellre suttit kvar längre ombord.
3,5h till avgång. Blir event i loungen 20:15 och vid gate ca 21:00 lokal tid.