Dubbel rye?
Finns bara ett sett att blanda en riktigt riktigt bra whiskey sour. Se recept enligt nedan:@sembl skickade bilder i mars när han hade korkat upp sin flaska...
Visa bifogad bild 114934
Det har varit diskussioner bland mixologister vad som är bäst att använda:
Bourbon - som är gjort på majs
Rye - som är gjort på råg
Jag är ingen mixologist, enbart en amatör men jag tycker Bourbon blir en aning söt i mina tre whiskey-baserade cocktails:
Manhattan
Whiskey Sour
Old Fashioned
Man vill också ha lite mer styrka och de flesta Rye ligger runt 100 proof som är 50%.
PS! Fan också, klockan är bara 10:52 en tisdag men jag blev direkt sugen på en Manhattan
Visa bifogad bild 115008
Jag blev inspirerad av @Senator och @sembl att Mrs. GOTBound fick uppdrag när hon åkte förbi Systembolaget idag... Mr. GOTBound [eder undertecknad] tillgodosåg att lördagskvällen blev ett epic fail ändå då det nu uppdagades att vi inte har is hemma...
Bourbon och Rye finns dock... [då jag är glutenintolerant kan jag för kuriosa meddela att båda sorter är gluten fria då glutenproteinet försvinner i jäsningsprocessen för Rye].
EDIT: Camparin och iskubsformen för att jag fick cravings på Negroni som jag har som policy att bara inmundiga på lokal.
Det var tanken men nu blir detMatchdryck?
Vad är det för Vermouth?För att citera den ökända amerikanska poeten Britney Spears: ”Oops I did it again”