Senaste nytt

Giver du drikkepenge ("dricks") i loungen?

kaktusen

Medlem
Jag lämnar aldrig dricks i lounger men har de två sista gångerna gjort undantag vid Thai First Class lounge i Bangkok. Jag valde 20 minuters nack/ryggmassage och tyckte det var värt bra(?) med dricks. Bemötandet generellt i loungen var båda gångerna inget annat än världsklass och vistelserna var enormt avkopplande.
 

In_Sweden

Medlem
Tidigare i tråden har det refererats till USAs förfärliga beteende med en "Tipping Wage", efter lite lätt googlande så tror jag att bartenders i bemannade barer i amerikanska lounger inte lider av utan de har istället ungefär minimilön + dricks. Men med tanke på att de har en timlön på kanske 70kr så känner jag att om de inte är helt värdelösa så förtjänar de dricks.
Resturangpersonal och andra med USAs Tipping Wage borde alltid få dricks, oavsett om de är katastrofala i sina servicenivåer. Förmodligen har de en dålig dag, som inte blir bättre av att du dricksar dåligt.
 

igelkotten

Medlem
Tidigare i tråden har det refererats till USAs förfärliga beteende med en "Tipping Wage", efter lite lätt googlande så tror jag att bartenders i bemannade barer i amerikanska lounger inte lider av utan de har istället ungefär minimilön + dricks. Men med tanke på att de har en timlön på kanske 70kr så känner jag att om de inte är helt värdelösa så förtjänar de dricks.
Resturangpersonal och andra med USAs Tipping Wage borde alltid få dricks, oavsett om de är katastrofala i sina servicenivåer. Förmodligen har de en dålig dag, som inte blir bättre av att du dricksar dåligt.

Jag tycker det blir vanskligt att försöka dels analysera skälet till drickskulturen i usa, och sedan själv försöka anpassa mitt dricksande till huruvida restaurangpersonalen vid den specifika platsen, enligt min tro, får en dräglig lön eller inte. Under den tid jag bott i USA så har jag lärt mig att man alltid dricksar vid barer, oavsett var, och jag kör generellt sett $1 per öl/drink, och $2 om det är en avancerad cocktail el dyl.

Helt enkelt bör man, som besökare i landet, dricksa på samma sätt om lokalbefolkningen. Dvs, minst 15 procent på restauranger och köra enhetsdricks vid bar. Det är bara löjligt att påstå att man är emot dricks av någon sorts princip, eftersom den principen enbart tjänar ens egna syften, och väldigt sällan har någon mer nobel effekt som man kanske intalar sig själv.
 

Dr. Miles

Expert
Jag tycker det blir vanskligt att försöka dels analysera skälet till drickskulturen i usa, och sedan själv försöka anpassa mitt dricksande till huruvida restaurangpersonalen vid den specifika platsen, enligt min tro, får en dräglig lön eller inte. Under den tid jag bott i USA så har jag lärt mig att man alltid dricksar vid barer, oavsett var, och jag kör generellt sett $1 per öl/drink, och $2 om det är en avancerad cocktail el dyl.

Helt enkelt bör man, som besökare i landet, dricksa på samma sätt om lokalbefolkningen. Dvs, minst 15 procent på restauranger och köra enhetsdricks vid bar. Det är bara löjligt att påstå att man är emot dricks av någon sorts princip, eftersom den principen enbart tjänar ens egna syften, och väldigt sällan har någon mer nobel effekt som man kanske intalar sig själv.
Den här tråden handlar inte om diskussion av dricks i USA, utan dricks i loungen.
Kan vi inte diskutera endast om dricks/tip i "loungen" i den här tråden?
 
Toppen