Forenklet transfer til indenrigs på Oslo Gardermoen næste år

Diskussion i 'BusinessClass.dk' startet af Redaktionen, 5 August 2014.

 1. Redaktionen

  Redaktionen Medlem

  I disse dage har den norske regering godkendt muligheden for at lave en mere simpel transferprocess fra udenrigsfly til indenrigsfly i Norge, med mulighed for at få sendt bagagen hele vejen til indenrigs destinationen. Det indebærer at man ikke længere behøver at hente sit indcheckede bagage, gå igennem tolden med det for derefter at aflevere den igen og gå igennem sikkerhedskontrollen.

  “One stop security” er navnet på projektet som indledningsvis vil være et forsøg. Oslo Gardermoen bliver forsøgslufthavn og forsøget starter næste år, år 2015. Forsøget vil vare i 3 år, frem til 2018 hvor man vil vurdere resultatet og beslutte om det skal være en permanent løsning.

  For passagererne der kommer fra en Schengedestination og rejser videre indenrigs bliver dette en stor fordel, dels får de bagagen sendt direkte, de slipper også for at passere sikkerhedskontrollen igen. Det indebærer færre formaliteter og væsentligt forkortede transfertider og rejsetid. På Oslo Gardermoen bliver der i den forbindelse bygget en særskilt transfergang mellem udenrigs og inderigs.

  For den norske told indebærer det dog en del udfordringer. Bedre udstyr og flere toldere er en del af løsningen sammen med flere og bedre kontroller i den “sikre zone” i lufthavnen og en forbedret bagagehåndteringssystemet. Desuden skal personalet kunnet tilkalde en taskes ejer ved behov for en manuel inspektion.

  Norge er et af de sidste lande i Europa der ikke tillader at bagagen sendes direkte til indenrigs slutdestinationen. I lande som Storbritatien, Tyskland og Frankrig har dette været muligt i mange år, ligeså i Danmark. I Sverige var det SAS der som de første indførte dette i 2009, i et samarbejde med Tullverket og Luftfartsverket.

  Læs mere »
   

Share This Page

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vores gratis nyhedsbrev og få opdateringer og nyheder om hvad der sker i rejseverdenen og BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bliv medlem nu!
×