Per N
Medlem
Jag och min reskamrat är nyligen hemkomna från Brasilien och här kommer en liten reserapport som innehåller mest mat och dryck, inte så mycket kultur. Med tanke på rådande tider och brist på andra rapporter så blir det extra många bilder. Vi skippar eventuella resonemang om "nödvändig resa" eller ej.
Biljetterna köpte vi på Lufthansa/Swiss "companion fare"
Vi börjar med en räkmacka och ett glas Billecart Salmon på Pontus, Arlanda som förstås smakade extra bra denna dag.
Med vetskapen om att FCT och FCL är stängda fick det bli en dubbel GT ner till Frankfurt.
Ja ja, får man inget gott att dricka i loungen så får man skapa sig en egen på en bänk istället.
Så där, ääääntligen i sätet för avfärd mot Sao Paulo. Det var överraskande mycket folk på planet, framför allt barn, tydligen 30 st enligt info. Champagne före take off var Piper Rare 2002. Endast en flaska lastad men vi var bara 3 passagerare i first så det räckte till påfyllning också
Väl i luften hade vi Laurent Perrier Alexandra rosé 2004 och Pommery Cuvée Louise 2004 att välja på. Vi körde rosén till att börja med. Lite för bärig smak för min del men några glas fick det allt bli.
Två omgångar caviar fick vi. Den enda passageraren utöver oss valde att sova så vi hade "full attention". Vi följde så klart @Alf rekommendation med vodka till.
Fisken var väl sådär
Här minns jag inte riktigt vad jag åt men det var nog dessert.
Första frågan på morgonen "Can I get you a Mimosa?" mottogs med ett rungande Ja"
Vi summerar överresan med "grymt bra". Servicen var på topp med i huvudsak Mattias som var väldigt trevlig och pratsam.
Immigration gick på någon minut och vi fick hjälp med att ta hand om bagaget. Därefter lotsades vi till incheckningsdisken för vidare färd till Rio med Gol.
Återkommer med bilder och rapport från Rio.
Biljetterna köpte vi på Lufthansa/Swiss "companion fare"
Vi börjar med en räkmacka och ett glas Billecart Salmon på Pontus, Arlanda som förstås smakade extra bra denna dag.
Med vetskapen om att FCT och FCL är stängda fick det bli en dubbel GT ner till Frankfurt.
Ja ja, får man inget gott att dricka i loungen så får man skapa sig en egen på en bänk istället.
Så där, ääääntligen i sätet för avfärd mot Sao Paulo. Det var överraskande mycket folk på planet, framför allt barn, tydligen 30 st enligt info. Champagne före take off var Piper Rare 2002. Endast en flaska lastad men vi var bara 3 passagerare i first så det räckte till påfyllning också
Väl i luften hade vi Laurent Perrier Alexandra rosé 2004 och Pommery Cuvée Louise 2004 att välja på. Vi körde rosén till att börja med. Lite för bärig smak för min del men några glas fick det allt bli.
Två omgångar caviar fick vi. Den enda passageraren utöver oss valde att sova så vi hade "full attention". Vi följde så klart @Alf rekommendation med vodka till.
Fisken var väl sådär
Här minns jag inte riktigt vad jag åt men det var nog dessert.
Första frågan på morgonen "Can I get you a Mimosa?" mottogs med ett rungande Ja"
Vi summerar överresan med "grymt bra". Servicen var på topp med i huvudsak Mattias som var väldigt trevlig och pratsam.
Immigration gick på någon minut och vi fick hjälp med att ta hand om bagaget. Därefter lotsades vi till incheckningsdisken för vidare färd till Rio med Gol.
Återkommer med bilder och rapport från Rio.