När vi flög IST-LHR med TK i C så stod det på menyn att de hade både Whisky och Whiskey. Frågade vad de kunde bjuda på och fick till svar att det var två olika blended (kunde dock inte höra vilka det var).
Vore trevligt om även whisky-kulturen kom till flygbolagen, att servera Glenlivet 18 i F skulle inte få mig att hoppa högt direkt. Om de kan lägga ner pengar på bra champagne borde det finnas utrymme för att kunna servera riktigt bra whisky också.
Undra när dagen kommer då ett flygbolag väljer att köpa ett eget fat och sedan buteljera det och ha som whisky i F.
Nu har jag ingen aning om hur de hanterar spriten ombord, om de kan återanvända flaskorna på en annan flight om de inte tar slut eller hur man gör. Om man nu måste göra sig av med innehållet så är ju alternativet att tappa upp på mindre flaskor. Jag skulle bli grymt imponerad om jag blev bjuden på en single cask specially bottled for XX (XX=flygbolag).
Många svenskar är ju "tokiga" i rökig whisky och det bör gå att hitta fat från något destilleri på Islay och sedan buteljera. Kanske något för SAS och bjuda på i longhaul C.