Senaste nytt

Finnair introducerer “Economy Comfort” på langdistanceruterne – et enklere premium economy...

Redaktionen

Medlem
Spekulationerne har været mange og længe undervejs – vil Finnair introducere en tredje kabineklasse på langdistanceruterne? I dag kom svaret, et rendyrket premium economy produkt bliver det ikke, men derimod en sektion længst fremme i economy class som man har valgt at kalde “Economy Comfort” hvor der tilbydes ekstra benplads til en meget overkommelig pris.

Economy Comfort bliver introduceret i løbet af 2015 i forbindelse med at Finnair får leveret deres først Airbus A350. Shanghai, Bangkok og Beijing bliver de første destinationer med, men Economy Comfort vil så småt blive tilbudt på alle langdistanceruter.

Economy Comfort tilbyder mere benplads, fire tommer ekstra (ca 10 cm), hvilket indbærer totalt 35 tommers benplads (89 cm) mod normalt 21-32 tommer. Sædebredden forbliver dog den samme og sædekonfigurationen er også 3-3-3, præcis som på almindelig økonomiklasse. Totalt bliver der 43 sæder placeret længst fremme i økonomiklassekabinen.

Passagerer der rejser på Economy Comfort får foruden mere benplads også adgang til prioriteret ombordstigning ved gaten samt muligheden for at komme hurtigere af igen, da sæderne er placeret længst fremme i kabinen. Også nakkestøtten er forbedret, høretelefonerne er bedre end på almindelig på almindelig økonomiklasse og desuden får Economy Comfort-passagerene toiletartikler til brug under flyvningen (amenity kit).

Economy Comfort er som nævnt ikke nogen rendyrket seperat kabineklasse, men fungerer som det man i industrien normalt kalder “priority seating”. Det indebærer at man i forbindelse med booking eller check-in kan købe en opgradering til Economy Comfort for et fast beløb, på samme måde som mange flyselskaber allerede i dag giver mulighed for at man mod et mindre beløb kan købe en siddeplads ned nødudgangen hvor der altid er mere benplads.

Prisen på en opgradering til Economy Comfort vil variere afhængig af destination og flyvetid, men på de fleste flyvninger vil prisen være mellem 45 og 64 euro. Opgraderingen foretages for hver enkelt flyvning, vil man sidde i Economy Comfort på både tur og retur kommer det altså til at koste mellem 90 og 130 euro. Economy Comfort vil kun blive tilbudt på langdistanceruter og ikke på Europaruter.


Finnairs nye economy class på Airbus A350


Finnairs nye economy class på Airbus A350


Finnair Economy Comfort

Læs mere »
 
Toppen