Förstår jag det rätt om jag drar slutsatsen att den här flaskan har uppnått Star Alliance Gold under leveransen?
Betalning skedde med kryptovaluta för att minimera spårbarheten också såklart?Som alla tvivelaktiga transaktioner skedde denna från bakluckan på en bil:
Bästa bilden på handsprit som jag sett på länge, och då för invärtes brukEftersom flaskan var betalat med AMEX Elite är det inte omöjligt
Så flygrutten för flaskan, vi antar SAN-JFK/EWR med DHL/FedEx
Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
Flyg med United och Lufthansa
Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
Tåg CPH-AGH
Flyg AGH-ARN-UME
Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
Avis hyrbil mellan Umeå och Övik fram och tillbaka.
Flyg UME-ARN
Visa antal miles, tid och stor karta på Great Circle Mapper
Avis hyrbil till "The double secret rendevouz point" nämligen Järva Krog. Som alla tvivelaktiga transaktioner skedde denna från bakluckan på en bil:
Visa bifogad bild 114966
Som Bourbon/Rye älskare är det tungt att bo i Sverige, den enda ljuspunkten är det förmånliga priset och tillgången på Blanton's men annars är det blekt. Så att läsa denna tråd var lite värmande.
Det finns mycket "färsk" humle att få tag på vad det gäller öl nu. Man får beställa via någon av de shoppar som finns som skickar till Sverige.Med tanke på att det är Thanksgiving nästa torsdag så kommer Familjen Senator köra en amerikansk inspirationsvecka:
Roast Turkey
Hamburgers
Lobster Roll
Caesar salad
Meatloaf
Jag har också bara inhandlat bara amerikanska öl samt vin till helgmyset. Det är svårt med amerikanska vita viner i Sverige eftersom nästan allt som finns även på ett stort Systembolag som det i Arninge-Täby är ekade Chardonnay eller "Sjardonny" som vi säger på landet.
Men denna rågprodukt skall få genomgå följande cocktail tester.
New York Cocktail
5cl Rye
3cl färskpressad citron
2cl Grenadine
Detta är en cocktail som måste skakas ordentlig och med fördel använda "double-straining" med andra ord en extra sil när man häller upp den. Serveras bäst "up" i ett cocktailglas och inte "on the rocks" i en tumbler.
Boulevardier
3cl Rye
3cl Campari
3cl Söt vermut
Denna kan både skakas och röras. Jag föredrar att röra den, och servera den "up". Men helt ok att servera den "on the rocks"
Old Fashioned
8cl Rye
1 msk lönesirap
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Apelsinskal
Här tycker jag man måste röra denna drink, servera i tumbler med en stor isbit
Whiskey Sour
5 cl rye
3 cl färskpressad citron
2 cl sockerlag
Lite äggvita
Angostura bitters
Jag föredrar att skaka denna rejält. Börja med allt utan is för att få bra mix av äggvitorna innan isen. Jag gillar denna "up" men den kan lika gärna serveras "on the rocks" i en tumbler. Maraschino körsbär passar bra, och några droppar Angostura bitters ovanpå skummet. Gärna också med fördel använda "double-straining" med extra sil.
Manhattan (min favorit)
6 cl Rye
3 cl Söt vermouth
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Denna måste röras, rejält. Serveras i cocktailglas med ett Maraschino körsbär.
Återkommer med resultat Hoppas flaskans långa resa var värt mödan...
OT:Med tanke på att det är Thanksgiving nästa torsdag så kommer Familjen Senator köra en amerikansk inspirationsvecka:
Roast Turkey
Hamburgers
Lobster Roll
Caesar salad
Meatloaf
Jag har också bara inhandlat bara amerikanska öl samt vin till helgmyset. Det är svårt med amerikanska vita viner i Sverige eftersom nästan allt som finns även på ett stort Systembolag som det i Arninge-Täby är ekade Chardonnay eller "Sjardonny" som vi säger på landet.
Men denna rågprodukt skall få genomgå följande cocktail tester.
New York Cocktail
5cl Rye
3cl färskpressad citron
2cl Grenadine
Detta är en cocktail som måste skakas ordentlig och med fördel använda "double-straining" med andra ord en extra sil när man häller upp den. Serveras bäst "up" i ett cocktailglas och inte "on the rocks" i en tumbler.
Boulevardier
3cl Rye
3cl Campari
3cl Söt vermut
Denna kan både skakas och röras. Jag föredrar att röra den, och servera den "up". Men helt ok att servera den "on the rocks"
Old Fashioned
8cl Rye
1 msk lönesirap
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Apelsinskal
Här tycker jag man måste röra denna drink, servera i tumbler med en stor isbit
Whiskey Sour
5 cl rye
3 cl färskpressad citron
2 cl sockerlag
Lite äggvita
Angostura bitters
Jag föredrar att skaka denna rejält. Börja med allt utan is för att få bra mix av äggvitorna innan isen. Jag gillar denna "up" men den kan lika gärna serveras "on the rocks" i en tumbler. Maraschino körsbär passar bra, och några droppar Angostura bitters ovanpå skummet. Gärna också med fördel använda "double-straining" med extra sil.
Manhattan (min favorit)
6 cl Rye
3 cl Söt vermouth
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Denna måste röras, rejält. Serveras i cocktailglas med ett Maraschino körsbär.
Återkommer med resultat Hoppas flaskans långa resa var värt mödan...