Senaste nytt

Widerøe køber jetfly

Redaktionen

Medlem
i1pd1lu6a23voywgiqpu-491x211.jpg

Det blev i dag officielt, at norske flyselskabet Widerøe har underskrevet en kontrakt med firmaet Embraer om køb af tre jetfly med levering i løbet af 2018. Kontrakten giver også mulighed for køb af yderligere 12 maskiner.

Widerøe har vurderet en lang række forskellige maskiner, men valget faldt på Embraer. Flyproducenten tilbyder en familie af flymodeller som passer fint ind i Widerøes strategi og på selskabets markeder, som man fortæller i en melding til pressen. De maskiner man har valgt udleder forholdsvis lidt Co2 og laver mindre støj skriver man endvidere, og selskabet vil på denne måde bidrage til et bedre klima. Ved at kunne tilbyde denne type fly vil Widerøe også kunne fungere som en attraktiv underleverandør til andre selskaber, som i stigende grad vælger at leje fly ind på mindre frekvente ruter.

“Embraer E190-E2 har en meget lavere miljøpåvirkning end andre, tilsvarende maskiner i samme klasse. Vi vil med dette valg tage et større ansvar for miljøet, og samtidigt skabe forudsætninger for vækst og indtjening i selskabet” skriver man.

“Projektet med at få denne historiske aftale på plads har haft stor fokus på det sidste, hvor både vores ejere og medarbejdere har bidraget meget” siger Stein Nilsen, som er CEO hos Widerøe. “Efter vi fik et positivt resultat i afstemninger om nye kollektivaftaler hos både piloter og vort kabinepersonale, var muligheden der for at kunne underskrive kontrakten med Embraer om køb af disse tre regionale jetfly med levering i 2018”.

E2 kan leveres i tre versioner; E175-E2 med op til 90 sæder, E190-E2 med op til 114 sæder og så er der E195-E2 med op til 138 mulige sæder.

Widerøe har bestilt versionen E190-E2 med op til 114 sæder, som man så får i løbet af 2018.

Læs mere »
 
Toppen