For bare nogle få dage siden lancerede Etihad deres nye premiumprodukter. Der har været meget fokus på førsteklasses-lejligheden “The Residence“, et meget imponerende produkt, men der var også mange andre nyheder, ikke mindst den udmærkede førsteklassessuiten “First Apartment” som vil været at finde på selskabets Airbus A380 fly og bliver den bredeste suite i flyindustrien. Idag publicerer BusinessClass flere unikke billeder af “First Apartment” 

Etihad First Apartment

Etihad First Apartment

Verdens bredeste førsteklassessuite

Det måske mest unikke ved “First Apartment er deres bredde”, den regnes som den bredest førsteklassessuite i hele industrien. På Airbus A380 vil First Apartment være at finde længst fremme på overetagen, men til forskel fra alla andre flyselskaber bliver det i en 1-1 konfiguration, altså kun en midtergang. Normalt er der to midtergange. Totalt blive der ni First Apartment-suiter på hver Airbus A380. Hver suite har et omfang modsvarende 3,6 kvadratmeter hvilket er 74% mere plads end i Etihads nuværende førsteklassessuite. Interiøret i First Apartment er opbygget omkring tre farver – chokolade, kashmir, og kaffe, alle med egne forskellige variationer.

Etihad First Apartment

Sædet i Etihad First Apartment

Det andet unikke er at sædet og sengen er reparerede fra hinanden, hos de fleste flyselskaber er det sædet man sover i, også på første klasse. En undtagelse fra dette er Lufthansa som har en separat seng ved siden af sædet på visse af deres Boeing 747-fly, samt Singapore Airlines der i deres Suites-klasse hvor en separat seng findes i en luge i suiten og fældes ned ovenpå sædet.

Etihad First Apartment

Sängen bäddad inför natten

Separat to meter lang seng

Sengen finder man ret fremme foran sædet og den er placeret på tværs u suiten, hvilket er helt unikt i industrien. Det indebærer at man flyver sidelæns når man ligger i sengen. Om dagen er sengen slået sammen til en slags loungesofa i beige læder (Etihad kalder den selv en ottoman). Ottomanen slås ud i den lille gang i suiten til en 204,5 cm lang og 66 cm bred seng og redes derefter med madras, dyne og pude. Præcis som idag får man også en pyjamas. Selve ottomanen kan man givetvis sidde på om dagen, eksempelvis hvis man får besøg i suiten. Ottomanen er lavet af højkvalitets Poltrona Frau-læder, det samme læder som Ferrari anvender i deres biler.

Etihad First Apartment

TV’et kan svinges ud og fjernbetjeningen findes i siden

Sædet kan også lægges ned hvis man vil hvile sig men ikke sove rigtigt. Ved siden af stolen findes et betjeningspanel med både forudbestemte positioner men også muligheden for at styre stolen selv.

Etihad First Apartment

Skønt design i de tre basisfarver

I suiten findes et sammenklappeligt bord der bliver 48×50 cm stort. Er man to personer der vil spise sammen kan det foldes ud til 60×66 cm.

Etihad First Apartment

Betjening af sædet under armlænet og fjernbetjening til TV’et

Sex av sviterna i kabinen har anslutningsdörrar för att öppna upp eller stänga mot sviten bredvid. Dessa kan användas för två personer som reser tillsammans och då skapa en egen lägenhet.

Etihad First Apartment

Möjlighet att öppna upp mot sviten bredvid

24-tums HD-TV

Framför stolen finns en stor 24-tums HD-TV med Etihads senaste underhållningssystem av typen Panasonic eX3 med över 750 timmar underhållning. Det speciella med TV:n i First Apartment är att den är löstagbar och går att vinkla 90 grader så att man kan ligga i sängen och se på TV.

Etihad First Apartment

24-tums TV

Underholdningssystemet styres med en ny type fjernbetjening som er en touchscreen med menuer der kommer op direkte på skærmen på fjernebetjeningen og man klikker sig så videre derfra.

Etihad First Apartment

Interaktiv fjernbetjening til underholdningssystemet

Den nye Airbus A380 tilbyder trådløst internet og mulighed for mobilopkobling. I Suiten findes naturligvis også eludtag.

Etihad First Apartment

Fjernbetjening og toilettaske

Garderobe, minibar og toiletskab

Hver enkelt suite har sit eget toiletskab med spegle, opbevaring og hudprodukter så man har mulighed for at friske sig op inden landing. Under spejlet findes en stor hvor man har mulgihed for at opbevare egne sager. Præcis som i “The Residence” er der badefaciliteter til rådighed for passagerer i First Apartment, dog er der tale om en delt bruser. Hver passager har 4 minutters vand, i badeværelset findes badetilbehør, hårtørre og et spejl.

Etihad First Apartment

Dørrene til toiletskabet

Etihad First Apartment

Toiletskabet med spejl og hudprodukter

Etihad First Apartment

God belysning

Suiten afskærmes fra midtergangen ved hjælp af døre som kan lukkes. Dørene er 162 cm høje. Til forskel fra Emirats er dørene ikke elektroniske, men åbnes og lukkes manuelt.

Etihad First Apartment

Døre der kan lukkes

Hver suite har også en personlig garderobe hvor man kan hænge tøj ind om natten. Der er yderligere plads til opbevaring under ottomanen i suiten.

Etihad First Apartment

Personlig garderobe ved døren

I suiten findes også en privat minibar der er indrettet således at drikkevarerne holdes kolde i op til 15 timer.

Etihad First Apartment

Minibaren

The Lobby

Passagerer i First Apartment har mulighed for at anvende “The Lobby”, et lounge og barområde ombord på øverste etage mellem første klasse og business klasse. Her findes en stor lædersofa og et TV samt muligheden for at koble af med noget at drikke mens man omgås de andre passagerer. Præmiereflyvningen med nye First Apartment bliver i december og formentlig bliver det mellem Abu Dhabi og London.