Qatar Airways er blevet et diskussionsemne med stigende popularitet i BusinessClass forum takket være medlemsskabet i OneWorld alliancen og de gentagne 2-for-1 kampagner på netop Business Class. Selskabet flyver til København, Stockholm og Oslo med nye Boeing 787 Dreamliner fly som mange har skrevet positive anmeldelser af.

I dag har BusinessClass mere end 180 forumdiskussioner om flyselskabet og vi ser en trend med øget interesse for selskabet, derfor har vi for kort tid siden lanceret et Qatar Airways-forum. Vi har stillet fem spørgsmål til Christian Deresjö som er Skandinavienchef for Qatar Airways:

BusinessClass bedømmer at interessen for Qatar Airways har været stigende de seneste 24 måneder når vi kigger på aktiviteten i vores forum med rejseberetninger og bookinger. Folk er desuden meget tilfredse generelt set. Hvordan ser I på det?

Christian: Vi er naturligvis vældigt stolte og glade for at at der findes en så stor for Qatar Airways blandt BusinessClass medlemmer. Vi stræber altid efter at tilbyde vores passagerer vores 5-stjernede service, både på jorden og i luften. Vil flyver med en af de mest moderne flåder som findes på markedet i dag og vi føler at vi er meget priviligerede når vores passagerer sætter pris på det.

Hvordan har medlemsskabet af OneWorld alliancen påvirket salget og jeres tilbud til Skandinaviske forretningsrejsende?

Christian: Siden vi blev en del af OneWorld i 2013 har vi kunnet tilbyde vores forretningsrejsende et endnu større netværk med næsten 1000 destinationer i 150 lande i hele verden. Desuden udvider vi vores codeshare samarbjede med andre OneWorld-selskaber kontinuerligt. Privilege Club medlemmer kan nyde specielle fordele, eksempelvis muligheden for at samle og anvende miles hos andre OneWorld selskaber. Medlemmer med højere status har også adgang til mere end 600 premium lufthavnslounger.

Oplever I en fordel ved kun at anvende nye flytyper til Skandinavien når i konkurrer om forretningsrejsende?

Christian: Gennemsnitsalderen på Qatar Airways flåde er i dag ca. 5 år og ny fly leveres løbende. Netop nu er det primært Airbus A350, hvor vi er launch carrier, Boeing 787 Dreamliner og superjumboen Airbus A380. Jeg er selv meget tilfreds med vores Dreamliner som trafikerer Arlanda 10 gange per uge eftersom den giver en flyoplevelse udover det sædvanelige – på både Business og Economy Class.

Qatar Airways 2-for-1 kampagner på Business Class får en del opmærksomhed i BusinessClass forum. Samtidigt undres mange over hvordan I har mulighed for at tilbyde disse priser – påvirker det ikke salget til forretningsrejsende til mere normale priser?

Vi er tilfredste med at kunne tilbyder vores kunder attraktive 2-for-1 kampagner på Business Class så de får mulighed for at prøve vores 5-stjernede service. Fremfor alt da det er fritidsrejsende som rejser med en ven eller familien og som virkelig vil have en oplevelse udover det sædvanelige. Vores Business Class kombinerer komfort, rummelighed, teknologi og service i verdensklasse, den har desuden fået udmærkelsen “Verdens Bedste Business Class” to år i træk, både 2013 og 2014. Til forskel fra fritidsrejsende har forretningsrejsende andre behov når det gælder booking, ombooking og afbooking af billetter.

Qatar Airways Skandinavienchef Christian Deresjö

Fortæl mere om Privilege Club og hvor populært programmet er i Skandinavien. Planlægger i aktiviteter for jeres medlemmer i Skandinavien?

Privilege Club er vores måde at takke for at du rejser med Qatar Airways. Vi har fire statusniveauer, Burgundy, Silver, Gold og Platinum og alle har sine fordele.

I Skandinavien ser vi en øget interesse for Privilege Club, vi har et stort antal Gold- og Platinummedlemmer. Vi laver mange aktiviteter for vores medlemmer som eksempelvis vores Globetrotter kampagne eller eksklusive rabatter. Hver måned har vi “Easy Deals” hvor vi tilbyder rejser til nye destinationer til en lavere pris i Qmiles. Derudover har vi også Bonus Qmiles kampagner hvor fokus ligger på at hjælpe medlemmer med at nå næste statusniveau.

Det som er så specielt ved Privilege Club:

 

– Vi har Qcredits for Gold og Platinum som man kan anvende til eksempelvis opgraderinger eller ekstra bagage.
– Gold og Platinum får 5% rabat når de booker bonusrejser online.
– Silver giver adgang til loungerne og Gold/Platinum giver mulighed for at medbringe 1/2 gæster i lounge på Hamad International Airport i Doha.
– Derudover har vi loungepass til gæster: Som Silver/Gold/Platinum kan man give loungepass til 1/4/5 gæster som kan følge med i loungen

BusinessClass takker for interviewet og byder alle læsere velkommen til vores nye Qatar Airways forum