En ny undersøgelse fortæller, at kvindelige forretningsrejsende generelt betaler mindre for sine flybilletter end sine mandlige kollegaer.

Det er forretningsrejsebureauet Carlson Wagonlit Travel som har sat en gruppe analysefolk til at kigge på hvordan mænd og kvinder bestiller sine rejser. Kvinder betaler gennemsnitligt 2% mindre end sine mandlige kollegaer – det kan lyde af ingenting, men over tid bliver den lille forskel til store summer. Og hvad er hemmeligheden? Jo, kvinder bestiller generelt tidligere.

Kvinder bestiller sine forretningsrejser i gennemsnit 1,9 dage tidligere, og gruppen konkluderede, at hvis man tager den “normale” rejseaktivitet hos et firma med 1.000 ansatte og applicerer de 2% kan besparelsen – eller den ekstra udgift – sagtens løbe op i kr. 250.000 – 300.000 årligt.

Gruppen fandt også frem til (efter at have analyseret 6,4 millioner flyrejser) at alder spiller ind. Jo ældre man er, desto bedre er man til at bestille sin billet i god tid. Til den anden side er rejsefrekvensen en faktor der spiller ind: jo oftere man rejser, desto tættere på afrejse bestiller man – hvilket vel har sin naturlige forklaring. Forskellen mellem kønnene er som størst mellem rejsende som flyver sjældent (1 til 2 gange årligt) men udlignes når man kigger på rejsende der flyver ofte.

Sådan fortolker vi undersøgelsen: måske er kvindelige forretningsrejsende en lille smule mere organiserede generelt, men når man flyver ofte og meget, lader det til at begge køn bestiller lige så meget i sidste øjeblik.

Har du erfaringer fra dette? Har du en kollega som altid bestiller i sidste øjeblik – eller hvordan fungerer du selv? Her på redaktionen kan vi sagtens finde på at lade os friste af en afgang lidt for tæt på afrejse…