Mandag morgen åbnede en ny rute mellem København og den nordhollandske universitetsby, Groningen. Fremover flyver det estiske flyselskab Nordica 11 gange om ugen mellem de to byer i samarbejde med Adria Airways.

Fremover bliver det væsentligt lettere for at komme fra København til det nordlige Holland. Det estiske flyselskab, Nordica, åbnede nemlig mandag morgen en direkte flyrute mellem Københavns Lufthavn og Groningen i samarbejde med Adria Airways.

Åbningen skete ved et arrangement i Københavns Lufthavns Gate B6, hvor den nederlandske ambassadør i Danmark, Hr. Henk Swarttouw, talte for passagerer og særligt indbudte.

Efter åbningen kunne passagererne sætte sig til rette i Embraer ERJ-145-flyet med 49 sæder, der fløj den 474 km lange tur mod Groningen for første gang. Fremover vil flyet tage den tur to gange dagligt på hverdage og i alt 11 gange om ugen.

I Københavns Lufthavn glæder den kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, sig over den nye rute:

”Ruten binder det nordlige Holland sammen med København, og gør det let for de hollandske rejsende at komme via CPH ud i verden på en af vores flere end 30 direkte, langdistanceruter. Vi har mange af de såkaldte ”feeder-ruter”, der flyver passagerer ind fra hele nordeuropa til CPH, for derefter at flyve videre ud i verden, og nu bliver det nordlige Holland også forbundet direkte”, forklarer Peter Krogsgaard.

Nordica flyver ruten i samarbejde med Adria Airways, der er medlem af Star Alliance, og passagererne kan kan i CPH let transferere til eksempelvis SAS’ langdistanceruter.