Cathay Pacific Airways fik i løbet af ugen sin første Airbus A350-900XWB, som kom til Hong Kong International Airport direkte fra Airbus-fabrikken i Toulouse.

I Hong Kong blev der så afholdt et event for særligt inviterede, for at fejre ankomsten for det første af i alt 48 styks A350 flyselskabet vil modtage i løbet af de næste par år.

20160530_06

Rupert Hogg er COO (Chief Operating Officer) hos Cathay Pacific: “Vi ved jo, at muligheden for at sove godt står højt på listen over ting der er vigtige for vores gæster. Dette forbedrer vi nu på mange måder. Trykket i kabinen vil være lavere hvilket gør flyrejsen mindre trættende, og lydniveauet er også reduceret. Vi har desuden forbedret inflight-underholdningen” fortalte han blandt andet.

Og man har gjort noget ved det: alle sæder i maskinen – i alle bookingklasser – har fået touch-screens af bedste kvalitet, og antallet af kanaler og film at vælge mellem er flere end tidligere. Der er også wi-fi i kabinen.

20160530_02

Denne lidt bredere version af A350 giver hver gæst lidt mere plads, og der er også lidt større vinduer. Belysningen i form af LED-lyskilder er optimeret. Maskinen har 280 sæder, med 38 i business class og 28 i premium economy.

20160530_04

 

Når vi kigger på business class-kabinen noterer vi senge som kan lægges helt ned til vandret soveposition, og at afstanden mellem sæderne er gået fra 43 til 45 tommer. Touch screen-skærmen er også større, nu er den 18,5 tommer fra tidligere 15,4 tommer. Andet nyt i business class er mere generøse opbevaringsmuligheder og en “do not disturb” og en “wake-up”-funktion ved hvert sæde som kan kontrolleres fra skærmen. Konfigurationen er 1-2-1.

Premium Economy er også blevet shinet op. Der er kommet en holder for iPaden, og også her er underholdningssystemet opgraderet. I denne bookingklasse er der lige som i busines class stikkontakter og USB-kontakter for at kunne lade den bærbare eller mobilen op. I premium economy er konfigurationen 2 – 4 – 2, benpladsen er nu 40 tommer mod tidligere 38.

 

20160530_05

Cathay Pacifics’ første officielle tur med den nye maskine er den 1. juni, og rejsen går fra Hong Kong til Manila og Taipei. Den første rigtige langdistancetur er den 2. september hvor destinationen er London Gatwick. Har du erfaringer med business class hos Cathay Pacific? Del gerne dine erfaringer i vores forum!